Pahan perintö (Drowin perintö, #1)
Keskiarvo 3.29
3.29 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (190)
Kirjahyllytilastot

Pahan perintö

R. A. Salvatore
Julkaistu: 1999 (Jalava)
Alkuperäinen nimi: The Legacy
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: dungeons & dragons, forgotten realms
Osallistu keskusteluun (viestejä 22 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1992. Suomentanut Johanna Vainikainen. Päällys: Mikko Kuutti. Kannen kuva: Jeff Easley. 2. painos 2003. Nidottu.

Elämä hymyilee Drizzt Do'Urdenille – parempaa elämää tuo vainottu musta haltia ei koskaan ole tuntenut. Hänen läheisin ystävänsä, kääpiö Bruenor, on noussut valtaistuimelleen, ja hänen seikkailutoverinsa Wulfgar ja Catti-brie suunnittelevat keväthäitä. Jopa puolituinen Regis on palannut heidän luokseen.

Kaikki ystävykset ovat siis koolla kukoistavan vauraan Mithrill-luolan suojissa, missä kalliosta louhitaan aitohopeaa ja kääpiöiden vasarat laulavat tasaisesti ikivanhaa loputonta lauluaan. Mutta Drizzt ei ole päässyt tähän asti jättämättä jälkeensä voimakkaita vihollisia. Yksi niistä on Lukki-kuningatar Lloth, pahojen mustien haltioiden kauhistuttava jumalatar, joka uhkaa tehdä lopun drown miellyttävän rauhallisesta olotilasta.

Pahan perintö aloittaa uuden neliosaisen sarjan Drizzt Do'Urdenin seikkailuista.

muokattu 21.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Rautakääpiön kosto (Kumppanusten kirja, #3)Jumalsyntyinen (Maailmanjako, #2)Vartija (Maailmanjako, #5)Drizztin legenda -antologia: Kootut kertomuksetRyöväri (Maailmanjako, #4)

Kirja-arvioita (1)

Murtunut Varjo avatar
Kirjoittanut
3.5
Salvatoren tyyli ja ennen kaikkea taistelukohtaukset ovat pysyneet tutun loistavina. Nautin suuresti siitä, ettei Drizzt noin vain pääse eroon perimästään ja Menzoberranzanin väestä. Tuo yhteiskunta ja kulttuuri ovatkin Salvatoren yksi kiehtovimmistä luomuksista. Salvatoren hahmot ja juonikuviot ovat mitä puhtainta korkeaa fantasiaa, mikä on toisaalta ihanaa mutta myös hieman kyllästyttävää. Erityisesti tässä kirjassa yllättäviksi tarkoitettuja juonikäänteitä osasi jo ... (lisää)
Paikalla 4 jäsentä ja 66 vierailijaa
Thialfi, Iivari, Kuunliekki, Pisania
Uusin jäsen: Martta Ylä-kotola
Jäseniä yhteensä: 9862