Velhon synty (Elminster-saaga, #1)
Keskiarvo 3.09
3.09 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (82)
Kirjahyllytilastot

Velhon synty

Ed Greenwood
Julkaistu: marraskuu 2004 (Jalava)
Alkuperäinen nimi: Elminster: The Making of a Mage
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: dungeons & dragons, forgotten realms

Alkuteos ilmestynyt 1994. Suomentanut Sari Kare. Kannen kuvat: Jeff Easley. Sidottu.

Uusi sarja mahtavan maagin, Elminsterin elämänvaiheista alkaa. Ollessaan pikkupoikana paimenessa velhoruhtinaan ohjaama lohikäärme tuhoaa Elminsterin kotikylän, ja hänen vanhempansa saavat myös surmansa. Poika vannoo kostoa velhoruhtinaille ja päättää itse tulla myös mahtavaksi velhoksi.

Elminster aloittaa pitkän taistelunsa Faerûnia hallitsevia velhoruhtinaita vastaan ja saa apua lainsuojattomilta ritareilta ja salaperäiseltä Myrjalalta. Ja Elminster kehittyy koko ajan yhä taitavammaksi velhoksi.

muokattu 08.09.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Vastustaja (Maailmanjako, #3)Kumppanukset (Maailmanjako, #1)Ikikesä (Ikikesä, #2)Rautakääpiön kosto (Kumppanusten kirja, #3)Jumalsyntyinen (Maailmanjako, #2)

Kirja-arvioita (2)

Dreaner avatar
Kirjoittanut
3.0
Kirja oli mukaansa tempaava. Mielenkiintoinen juoni ja tapa jolla tarina eteni. Ehkä samoja piirteitä löytyy kuin muistakin, mutta hyvä silti. Välillä tilanteiden ja tapahtumien kuvaus oli epäselvä ja tapahtumat paikoitellen samankaltaisia. Kaikesta huolimatta, sanoisin että kannattaa lukea. Itsekin jään odottamana, että saan jatkoa käsiini. Tarina itsessään toi mieleen Raistlinin elämän vaikka selkeä ero näillä kahdella kasvavalla maagilla kuitenkin on. Mielenkiintoista ... (lisää)
Luinwen avatar
Kirjoittanut
3.0
Kirjan parasta antia oli ehdottomasti upeasti luotu maailma. Tarinan fantasiamaailmaan todellakin uppoutui ja erityisesti joka kappaleen alussa olevat "kirjasiteeraukset" loivat hienon tunnelmaa, joka todellakin sai mielikuvituksen lentämään. Valitettavasti kirjailija ei ole keskittynyt yhtä vahvasti hahmojen luontiin - tai juoneen. Juoni on melko yksioikoinen tarina nuoresta miehestä kostoretkellään ja pahojen velhoruhtinaiden listimisen ohessa ei juurikaan mietitä sen syvempiä ... (lisää)
Paikalla 2 jäsentä ja 39 vierailijaa
FreakyMike, Iivari
Uusin jäsen: Enni
Jäseniä yhteensä: 9863