Ulkomaisia nuortenkertojia 1
Keskiarvo 3.10
3.10 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (5)
Kirjahyllytilastot

Ulkomaisia nuortenkertojia 1

Mervi Koski
Julkaistu: 2001 (BTJ Kirjastopalvelu)
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: tietokirjakirjallisuudentutkimus
Avainsanat: kotimainen

Scifin ja fantasian kannalta merkittävistä kirjailijoista seuraavat esittelyssä: Douglas Adams, Katherine Applegate, Terry Brooks, David Eddings, Michael Ende, Jostein Gaarder, Maria Gripe, Marilyn Kaye, Terry Pratchett, Philip Pullman, J. K. Rowling, L. R. Stine, Robert Swindells, Margaret Weis & Tracy Hickman.

Ulkomaisia nuortenkertojia 1 esittelee lukijalle 30 suosittua ulkomaista nuorten nykykirjailijaa sekä heidän teoksiaan. J. K. Rowlingin on sanottu aiheuttaneen kaikkien aikojen kirjallisen ilmiön Harry Potter -kirjoillaan, mutta suomeksi on käännetty myös monia muita maailmalla miljoonapainoksiin yltäneitä nuortenkirjoja. Mm. R. L. Stinen, Thomas Brezinan ja K. A. Applegaten sähköpostit täyttyvät lukijoiden viesteistä. Kirjailijat pitävät ajan hengen mukaisesti interaktiivista yhteyttä nuoriin lukijoihinsa Internetin välityksellä. Nuortenkertojien ja kustantajien kotisivuilta löytyy runsaasti kirjojen esittelytekstejä kuvineen sekä tarinoihin liittyviä tehtäviä.

Tämä teos kertoo kirjailijoista tekstin takana valottaen heidän elämänvaiheitaan ja näkemyksiään. Se pyrkii luomaan lukijalle mahdollisuuden tarkastella kirjailijoiden tuotantoa heidän elämänsä, persoonansa ja mielipiteidensä taustaa vasten. Kustakin kirjailijasta on tuotu esiin henkilötiedot, koulutus, kotipaikka ja suomennetut teokset, joista keskeiset ovat kuvailun ja analysoinnin kohteina.

(muokattu 24.06.2016)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Muumimaailma ja todellisuus: Tove Janssonin elämä kuvinaHistorian aikakoneessaTieteiskirjallisuuden käsikirjaHistoriallisen romaanin taitajia 2Kuoleman usvaa ja pimeyttä
Paikalla 1 jäsen ja 52 vierailijaa
Rinja
Uusin jäsen: Luke jäpä
Jäseniä yhteensä: 9110