Tähdetön yö (Drowin perintö, #2)
Keskiarvo 3.35
3.35 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (180)
Kirjahyllytilastot

Tähdetön yö

R. A. Salvatore
Julkaistu: 1999 (Jalava)
Alkuperäinen nimi: Starless Night
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: dungeons & dragons, forgotten realms
Osallistu keskusteluun (viestejä 22 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1993. Suomentanut Johanna Vainikainen. Päällys: Mikko Kuutti. Kannen kuva: Robh Ruppel. 2. painos 2003. Nidottu.

Mithrilsalista minulle ei löydy vastauksia. Siellä vallitseva näennäinen rauha ja painostava hiljaisuus eivät paljasta mitään drow-heimolaisteni suunnitelmista. Ystävieni tähden minun on saatava nuo synkät aikeet selville. Pelkäänpä, että vaihtoehtoja ei ole: on vain yksi paikka, josta voin etsiä tietoa...

Uumenala. Vaanivan pimeyden varjoton maailma, jonne Drizzt Do'Urden ei kaipaa takaisin. Jalon mustan haltian täytyy kuitenkin palata sinne, kohdata maahisystavänsä Blingdenstonen kaupungissa ja jatkaa sieltä Menzoberranzaniin, drowien kaupunkiin. Vain siten Drizzt voi ottaa selvää vaarasta, joka kenties kurkottaa tuosta mustasta paikasta uhaten hänen ystäviään Mithrilsalissa asti.

Hän löytää yllättäviä liittolaisia ja vihollisia, joiden luuli jo kuolleen. Hänen sapellinsa iskevät päin hirviöitä, joiden pahuus ei kestäisi auringon valoa, ja hän joutuu ponnistamaan kaiken sisäisen voimansa hallitakseen tunteita, joita kauhistuttavan kotimaan näkeminen taas hänessä herättää. Eikä syyllisyys ystävän kuolemasta jätä Drizztiä rauhaan.

muokattu 21.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kumppanukset (Maailmanjako, #1)Drizztin legenda -antologia: Kootut kertomuksetÖrkkikuningas (Murroskaudet, #1)Kotimaa (Musta haltia -trilogia, #1)Kääpiöiden koti (Ikikesä, #1)
Paikalla 1 jäsen ja 37 vierailijaa
Iivari
Uusin jäsen: Laura Kantosaari
Jäseniä yhteensä: 9873