Stravaganza: Tähtien kaupunki (Stravaganza, #2)
Keskiarvo 3.85
3.85 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (159)
Kirjahyllytilastot

Stravaganza: Tähtien kaupunki

Mary Hoffman
Julkaistu: marraskuu 2004 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: City of Stars
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Osallistu keskusteluun (viestejä 2 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2003. Suomentanut Kaisa Kattelus. Kansi: Peter Bailey.

1. painos: Tammi, 2004. Sidottu.
2. painos: Tammi, 2008. Tam tam. Nidottu.

Viisitoistavuotiaan Georgian elämä on kurjaa. Koulussa hän on yksinäinen, ja kotona asuu velipuoli, joka purkaa Georgiaan kaikki aggressionsa. Ainoa ilo ovat hevoset. Siksi Georgia ostaa antiikkikaupasta pienen siivekkään hevospatsaan. Kun hän nukahtaa se kädessään, hevonen lennättää hänet uuteen maailmaan, salaperäiseen Remoraan. Georgia saa tietää olevansa stravagantti, ihminen, joka kykenee siirtymään ajasta ja paikasta toiseen, 2000-luvun Englannista 1500-luvun Taliaan.

Remorassa valmistaudutaan suuriin jokavuotisiin ratsastuskilpailuihin. Kaikki Talian ylimykset kokoontuvat Remoraan, myös Bellezzan – naamioiden kaupungin – herttuatar Arianna sekä stravagantit Rodolfo ja Luciano.

Georgia uppoutuu Remoran kiehtovaan, vaaralliseen elämään. Oleskelu Taliassa vaikuttaa arvaamattomalla tavalla myös hänen elämäänsä Englannissa.

Huikea jatko Stravaganza – naamioiden kaupunki -kirjalle.

muokattu 13.06.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Unohdettu soturi (Soturikissat: Tähtien enne, #5)Tilinteon aika (Vuorileijonan varjo, #10)Nekropolis (Viisi vartijaa, #4)Herääminen (Idhunin kronikat, #2)Smaragdinvihreä (Rakkaus ei katso aikaa, #3)

Kirja-arvioita (5)

Xariel avatar
Kirjoittanut
5.0
***SPOILAA ensimmäistä ja hieman tätä toistakin kirjaa*** Minä todella pidän tästä Stravaganza-trilogiasta. ^^ Ensimmäiseen osaan tutustuneille on helpompaa (paljonkin helpompaa) hahmottaa ihmisten välisiä suhteita ja Talian maailmaa ja valtasuhteita kokonaisuutena. Kyllähän niitä hieman kirjan alussa kerrataan, mutta en ihan itsenäisenä tätä suosittelisi kuitenkaan. Lukekaa tämä sarja järjestyksessä. Kuitenkin, kirjasta. Siinä missä ensimmäisessä kirjassa ... (lisää)
people avatar
Kirjoittanut
4.5
Mielestäni tämä oli edeltäjäänsä parempi kirja, vaikka pidänkin Lucienista enemmän. Pääsin hyvin kirjan juoneen mukaan ja oli kiva, että kirjassa kerrottiin myös hevosista. Tykkäsin!
WindWizard avatar
Kirjoittanut
4.5
Tämä kirja oli lähellä sydäntä, muistuttaa itseä samassa tilanteessa. Kirja oli hyvä, mutta joudun sanomaan, että ensimmäinen osa oli mielestäni parempi, koska pidin Lucienista hitusen enemmän kuin Georgiasta. Hyvä kirja.
Nage avatar
Kirjoittanut
4.0
Tämä kirja oli periaatteessa hieman parempi kuin edeltäjänsä, sillä tämä ei ollut aivan niin suora vaan välilä oli myös ongelmia. Itse päähenkilöstä, Geordiasta, en pitänyt läheskään yhtä paljon kuin Lucianista, mutta kirja oli silti hyvä jatko-osa ensimmäiselle osalle.
Celestine avatar
Kirjoittanut
5.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Paikalla 49 vierailijaa
Uusin jäsen: Kirsi Simola
Jäseniä yhteensä: 9569