Tuhon hetki (Ilmestyneiden taru, #1)
Keskiarvo 1.43
1.43 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (7)
Kirjahyllytilastot

Tuhon hetki

Aki Nummelin
Julkaistu: 2001 (Muusa)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: kotimainen

Nidottu.

Nimensä ja menneisyytensä täysin unohtanut mies herää keskellä lumottua metsää, missä lohikäärmeet ja ihmissoturi Gort taistelevat keskenään. Seikkailu jatkuu Vankkuripysäkissä, jossa kaikki ei ole aivan niin kuin pitäisi. Kaupungissa kuohuu valtataistelun ja köyhyyden takia.

Lusikkansa soppaan laittaa myös rikkauksia kansalle lupaava soturijoukko, joka lähestyy kaupunkia. Tietäjät pelkäävät maailman romahtavan. Sitten ilmestyy petturi… Kaiken keskellä ilman menneisyyttään elävä mies ottaa nimen Augu ja koettaa selviytyä parhaansa mukaan.

Tästä alkaa esikoisteoksensa kirjoittaneen Aki Nummelinin fantasiatrilogia Ilmestyneiden taru. Ensimmäinen osa Tuhon hetki vie lukijansa outoon, mutta samalla niin perin tutunoloiseen maailmaan, missä Vankkuripysäkin valtiaat, kaupungin sisäinen vastarintaliike, aatelisherrat, lohikäärmeet, metsän villi ja vapaa kansa frundit, vuorilla asustavat tietäjät sekä merentakainen soturikansa taistelevat vallasta ja rikkauksista.

Kirjan juoni etenee yllättävin kääntein eikä lopputulosta pysty arvaamaan ennen viimeistä sivua. Kirjan sanoman kautta voi miettiä myös nyky-yhteiskunnan tilaa.

(muokattu 08.02.2015)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Pimeyden hetki (Soturikissat, #6)Piinattu (Yön talo, #4)Gregor ja Alismaan vitsaus (Alismaan tarinat, #3)Veren sitomat (Sookie Stackhouse, #8)Paljastettu rakastaja (Mustan tikarin veljeskunta, #4)
Paikalla 1 jäsen ja 45 vierailijaa
Xira
Uusin jäsen: Ville Suur-Askola
Jäseniä yhteensä: 9109