Rautahermot
Keskiarvo 3.74
3.74 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (21)
Kirjahyllytilastot

Rautahermot

Walter Jon Williams
Julkaistu: 1992 (TK-kustannus)
Alkuperäinen nimi: Hardwired
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifikyberpunk

Alkuteos ilmestynyt 1986. Suomentanut Sauli Santikko. Nidottu.

KURAPOIKIA, PÖLYPIMUJA, AALTOTANSSIJOITA, NAPPIAIVOJA

Eliitti elää tähdissä ja muut Maan mudassa. Kiertorata hallitsee planeettaa kovalla otteellaan avaruuden teräslinnoituksista. Mutta maanpinnan pölystä nousee vastarintaliike, joka julistaa sodan taivaita vastaan.

Sodan, jota käydään monella rintamalla: deltahävittäjät ja sotilassukkulat ottavat ilmassa mittaa toisistaan, tietokoneverkoissa data virtaa likaisena petoksen jokena, slummien kujilla tulvii veri laserien ja pommien jäljiltä. Taistelujen tuhkasta syntyvät uudet legendat, uudenlaiset soturit.

"Rautahermot on hänen paras kirjansa tähän mennessä... kun kaksi rinnakkaistarinaa rennosta salakuljettajalentäjästä ja kovasta palkkatappajasta kehittyvät ja yhtyvät, kirja alkaa elää omaa elämäänsä." – Locus

"Korkeateknologisen SciFin harrastajat nauttivat varmasti Williamsin kihisevän kuumasta tekstistä ja nopean tiukasta tarinasta." – Library Journal

muokattu 15.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

NeurovelhoKuilukaupunki (Ilmestysten avaruus, #2)Lunastuksen arkki (Ilmestysten avaruus, #3)Peililasit: Cyberpunk-antologia (Jalavan SciFi-sarja, #18)Pysy erossa lohikäärmeistä (Shadowrun: Vallan salat, #1)

Kirja-arvioita (1)

Eija avatar
Kirjoittanut
3.0
Kirja ei selvemmin voisi olla cyberpunkia. Maailma on ankea ja kylmä paikka. Ankeus on hyvin kuvattu ja sen pystyy hyvin aistimaan, kun kirjaa lukee. Ihmiskehoja muokataan liukuhihnalla, huumeiden käyttö on arkipäivää ja päivän tappoluvuista lyödään vetoa. Tarinan pohjana on se, että edellisen sodan jäljiltä yhteiskunta on jakautunut kahtia. Sodan voittanut osapuoli asuu taivaassa kiertoradalla ja tämä eliitti hallitsee ja manipuloi markkinoita. Sodan hävinnyt osapuoli asuu ... (lisää)
Paikalla 4 jäsentä ja 43 vierailijaa
lummukka, Salka, LordStenhammar, Fiktiivi
Uusin jäsen: Sander Jyrisaly
Jäseniä yhteensä: 9863