Tarina merkillisestä rakkaudesta
Keskiarvo 3.83
3.83 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (6)
Kirjahyllytilastot

Tarina merkillisestä rakkaudesta

Carl-Johan Vallgren
Julkaistu: syyskuu 2003 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: Den vidunderliga kärlekens historia
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, historia

Alkuteos ilmestynyt 2002. Suomentanut Tarja Teva. Kansi ja ulkoasu: Tuija Kuusela. Sidottu, kansipaperi.

Hercule Barfuss ja Henriette Vogel syntyvät königsbergiläisessä ilotalossa samana myrskyisenä talviyönä vuonna 1813. Heidän tiensä eroavat kymmenen vuoden iässä, mutta he eivät koskaan unohda toisiaan. Rakkaus Henrietteä kohtaan on Herculen elämää kuljettava voima, kaikissa sen merkillisissä käänteissä.

Herculen kohtalo on syntyä maailmaan epämuodostuneena kääpiönä. Hänellä ei ole varsinaisia käsiä, mutta jaloillaan hän soittaa mitä kauneinta urkumusiikkia. Hän ei kuule eikä puhu, mutta hän näkee paljon: suoraan ihmisten ajatuksiin. Niin hänen ulkomuotonsa kuin harvinainen kykynsäkin herättävät ympäristössä pelkoa ja levottomuutta, ja hänelle kertyykin elämän varrella useita vaarallisia vihollisia.

Vallgren yhdistää omintakeisesti fantasiaelementtejä ja historiallisia aineksia, suuria tunteita ja ajassa kuohuvia aatteita. Tuloksena on hengästyttävän runsas ja moniulotteinen kronikka, joka kuljettaa lukijan ilotalosta luostariin, Vatikaanista varietee-iltoihin, hullujenhuoneelta salonkeihin ja mantereelta toiselle.

muokattu 28.09.2012

Muita kirjoja joista saatat pitää

VasalliHuijarin oppipoika (Taikuri ja taskuvaras -trilogia, #2)Sigismund Virtanen Troijan sodassaKun kuulet laulun varjojenTulimieli (Kapinaenkelit, #1)

Kirja-arvioita (1)

WildFlower avatar
Kirjoittanut
4.0
Tarina merkillisestä rakkaudesta kuulostaa suloiselta, ja siksi kirjan kirjamessuilta alunperin ostinkin. En vaivautunut lukemaan takakanttakaan kokonaan. Jälkeenpäin mietinkin olisinko kirjaa muuten ostanutkaan, se ei nimittäin osoittautunut tyylisekseni. Kirja oli nimittäin vähän muutakin kuin romanttinen rakkaustarina ;). Herculen rakkaus tyttöön on ihan kammottavan vääristynyttä. (Toisaalta, kun ajattelee hirviön ja ilotytön rakkautta...) Hercule ajautuu epätoivoisiin ... (lisää)
Paikalla 48 vierailijaa
Uusin jäsen: Saki Morimoto's Friend
Jäseniä yhteensä: 9670