Sisarpuut (Syysmaa, #2)
Keskiarvo 3.47
3.47 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (127)
Kirjahyllytilastot

Sisarpuut

Anu Holopainen
Julkaistu: lokakuu 2004 (Karisto)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia, nuoret
Avainsanat: kotimainen
Osallistu keskusteluun (viestejä 4 kpl)

Sidottu.

Welman tyttöjen matka jatkuu kohti pohjoista.

Zara, Adaira, Mimma, Sissa ja Ørrunân matkaavat pohjoiseen, kohti Punatertun kylää, joka on kielletyn Villipihlajan palvojien salainen turvapaikka. Nuorten naisten matka keskeytyy metsäolentojen ja Metsälehmuksen palvojien väijytykseen, mutta molempien heimojen keskuudesta saadaan myös vahvistusta retkikuntaan. Matka ei silti suju menetyksittä, ja perille saavutaan vajaalla joukolla.

Punatertun kylästä löytävät turvapaikan myös syysmaalaisen ylipappi Rammasin nuori puoliso Javona sekä tämän tyttövauva, joka muuten olisi kuoleman oma, papin esikoisen kun tulee olla poikalapsi. Niin yksinkertaista ratkaisua kohtalo ei kuitenkaan salli: pelottavat huhut pakottavat Javonan takaisin kotiin Zara seuranaan, ja tuolla matkalla on kohtalokkaat seuraukset myös Punatertun pienen yhteisön elämään.

Anu Holopainen on kirjoittanut intensiivisen jatko-osan Syysmaasta kertovaan fantasiatarinaan. Varttuneille nuorille suunnattu sarja saa uusia, tummia ja intohimonpunaisia sävyjä, joiden pyörteessä tarina etenee hurjana.

muokattu 08.03.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kulkuri, noita ja lohikäärme (Tarinoita Alagaësiasta, #1)Vuorileijonan varjoKorkea puoliso (Kuparisaari, #2)Veren ja luun lapset (Orïsha, #1)Zarazethin avaimet

Kirja-arvioita (1)

Dhanne avatar
Kirjoittanut
1.0
Sisarpuut kuvailee surkean tarinan. Päähenkilö Zara on Mary Sue, jonka mieskammo pyörittää maailmaa. Zaralla on ongelma, maailmalla on ongelma. Naiset, etenkin Zara, ovat hyviä ja oikeassa, miehet ovat pahoja ja väärässä. Parhaat miehet kuvataan alistuvina saappaanuolijoina, pahimmat hyväksikäyttäjinä. Naiset ovat omantunnonarvoisia ja alistumattomia. Tarina ei tunnu feministiseltä johtuen käänteisestä epäoikeudenmukaisuudestaan, sillä feminismin pitäisi ajaa tasa-arvoa ... (lisää)
Paikalla 2 jäsentä ja 36 vierailijaa
Fievre, sterle
Uusin jäsen: Anni Korhonen
Jäseniä yhteensä: 9380