Herraskaista väkeä (Kiekkomaailma, #14)
Keskiarvo 4.08
4.08 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (149)
Kirjahyllytilastot

Herraskaista väkeä

Terry Pratchett
Julkaistu: syyskuu 14, 2004 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: Lords and Ladies
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: huumori, noidat
Osallistu keskusteluun (viestejä 114 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1992. Suomentanut Mika Kivimäki. Kannen kuva: Josh Kirby.

1. painos: Karisto, 2004. Sidottu, kansipaperi.
2. painos: Karisto, 2007. Nidottu.

Loitsuja ja lemmenhuolia Kiekkomaailman malliin...

Kiekkomaailman ikimuistoinen noitakolmikko – Muori Säävirkku, Nanny Auvomieli ja Magrat Kynsilaukka – tekee railakkaan paluun! Ilma oikein väreilee hilpeää energiaa, kun noidat alkavat järjestellä asioita.

On juhannusaatto, ja Lancren kuningaskunnassa valmistaudutaan kuninkaallisiin häihin. Noitien juhlailoa varjostaa kuitenkin huoli pikkuväestä. Kyseessä ei ole mikään harmiton hammaskeiju sukulaisineen, vaan katala ja viekas haltiakuningatar, joka haluaa ottaa Lancren haltuunsa. Ainoastaan noidat ovat perillä keijuväen aikeista ja ryhtyvät vastarintaan keskellä häähumua.

muokattu 30.01.2019

Muita kirjoja joista saatat pitää

Talventakoja (Kiekkomaailma (nuortenkirjat), #4)Paimenen kruunu (Kiekkomaailma (nuortenkirjat), #6)Naamiohuvit (Kiekkomaailma, #18)Noidan veli (Chrestomancin maailmat, #1)Johan riitti! (Kiekkomaailma, #3)

Kirja-arvioita (2)

Vumpalouska avatar
Kirjoittanut
5.0
Noita-sarjan kolmas osa. Edelliset Noita-kirjat olivat mielestäni nautittavia lukukokemuksia, mutta tämä on mielestäni ehdottomasti niistä paras, kenties jopa paras Kiekkomaailma-kirja. Pidin erityisesti Pratchettin "perinteisestä" poikkeavasta haltiakuvauksesta, sekä siitä hiljaisesta mutta hellittämättömästä temposta jolla juoni rakentuu ja tiivistyy Pratchettille ominaiseen tapaan.
Lukijatar avatar
Kirjoittanut
4.0

Luin hiljattain Herraskaista väkeä kolmannen kerran. Olin aiemmilla lukukerroilla pitänyt tätä Kiekkomaailma-sarjan Noidat-alasarjan yhtenä ihan ok:na mutta ei erityisen oivaltavana teoksena, mutta tällä kertaa sain huomata, että teos avautui ihan uudella tavalla. Suosittelenkin ehdottomasti ennen tämän teoksen lukemista tutustumaan lordi Dunsanyn teokseen Haltiamaan kuninkaantytär, sillä ilman sitä taustatietoa lukukokemus jää väistämättä ... (lisää)

Paikalla 36 vierailijaa
Uusin jäsen: Jeesuskello_
Jäseniä yhteensä: 9739