Hopealaakson salaisuus (Kotilon veljeskunta, #1)
Keskiarvo 3.33
3.33 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (52)
Kirjahyllytilastot

Hopealaakson salaisuus

Chitra Banerjee Divakaruni
Julkaistu: lokakuu 2004 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: The Conch Bearer
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 2003. Suomentanut Anja Gothoni. Sidottu.

Kaksitoistavuotias Anand on töissä teekojussa Kalkutan slummissa ja kapinoi kovaa kohtaloa vastaan. Hän uskoo että ihmeitä voi tapahtua ja että näkyvän maailman sisällä on toinen, näkymätön maailma: taikamaailma.

Eräänä päivänä teekojulle ilmestyy vanha mies, Abhaydatta. Hän kuuluu ikivanhaan veljeskuntaan, joka on omistautunut ihmiskunnan parantamiseen ja auttamiseen. Parantajat tietävät, että ihmisen mielessä piilee uskomattomia voimavaroja, ja kykenevät käyttämään henkisiä kykyjään toisella tavalla kuin muut ihmiset.

Abhaydatta tarvitsee Anandin apua. Anandin on vietävä salaperäinen taikaesine, kotilo, takaisin veljeskunnalle Himalajan vuorille. Mukaan lähtee myös katujen kasvatti Nisha, tulisieluinen tyttö, joka järjestää kiperiä tilanteita Anandille ja Abhaydettalle. Puhumattakaan veljeskunnasta, johon on tähän asti hyväksytty vain miehiä!

Intiaan sijoittuvan trilogian ensimmäinen osa.

(muokattu 24.04.2016)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Tamin tulikoe (Lohikäärmeratsastaja, #2)Hehkuva tähti (Soturikissat: Klaanien synty, #4)Perillinen (Perillinen, #4)Ikuisuus (Väristys, #3)Taivaallisen tulen kaupunki (Varjojen kaupungit, #6)

Kirja-arvioita (1)

 avatar
Kirjoittanut ()
4.0
Kiinnitin katseeni tähän kirjaan etukannen perusteella. Luettuani takakannen päätin lainata kirjan. Kotona aloin innolla lukea, sillä takakansi lupasi hyvän lukukokemuksen. Päähenkilöt ovat sympaattisia ja heihin samaistuu helposti. Ne kohdat joissa itkettää itkettävät ja vitsiksi tarkoitetut kohdat naurattavat. Tapahtumat kuvataan aidoisti, tosin joissakin kohdissa näin ei ole tehty jolloin lkija palaa maan pinnalle. Siksi neljä tähteä. Älä kuitenkaan jätä tätä kirjaa väliin!
Paikalla 7 jäsentä ja 70 vierailijaa
Wicked-Willie, Leo Vuojolainen, LordStenhammar, Pisania, haplotus, Kaamos, Jouni
Uusin jäsen: Leo Vuojolainen
Jäseniä yhteensä: 9052