Mustat ratsastajat
Keskiarvo 2.97
2.97 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (43)
Kirjahyllytilastot

Mustat ratsastajat

Marcus Sedgwick
Julkaistu: helmikuu 2004 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: The Dark Horse
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 2002. Suomentanut Tiina Ohinmaa. Kuvitus: Marcus Sedgwick. Päällyksen kuva: Geoff Taylor. Päällyksen typografia: Sari Marttiini. Sidottu.

Guardian-lastenkirjallisuuspalkinnon ehdokas 2003.

Vaikuttava tarina urheudesta, uskollisuudesta ja ystävyydestä.

Kaukaisena aikana, kaukaisessa pohjolassa, Stornin kylässä eletään rauhassa kalastaen ja viljellen. Eräänä päivänä nuori Sigurd pelastaa susiluolan suulta heiveröisen tytön ja vie hänet heimon pariin. Pian selviää, että tytöllä on yliluonnollisia kykyjä, jotka pelottavat kylän asukkaita.

Tyttöä kutsutaan Hiireksi, mutta kuka hän todella on? Entä mitä on lippaassa, jonka vain tuo muukalainen kykenee aukaisemaan? Vuosia myöhemmin arvoitukset selviävät, mutta totuus tytön menneisyydestä herättää eloon pelätyn tarinan mustista ratsastajista ja vie Sigurdin taisteluun, josta ei ole paluuta entiseen.

”Tiivis ja mielikuvituksellinen, karuun ja eristyneeseen maahan sijoittuva kertomus ihmisyyden etsimisestä.” – The Guardian

(muokattu 30.12.2014)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Pimeä (Septimus Heap, #6)Matkalaiset (Syysmaa, #6)ArraArtemis Fowl: Viimeinen vartija (Artemis Fowl, #8)Tähtikansan perintö

Kirja-arvioita (1)

tintti89 avatar
Kirjoittanut ()
3.0
Kirjan juoni oli melko hyvä, mutta kuitenkin ennalta-arvattava. Se eteni loogisesti eteenpäin, vaikka kertojan näkökulma vaihteli parin sivun välein. Kirja oli melko turhaan jaettu kahteen osaan, sillä se on melko lyhyt ja erittäin nopealukuinen. Tapahtumia voisi myös olla tasaisemmin läpi kirjan, nyt alku on melko tylsää arkielämän kuvausta. Kirjassa oli hieman liikaa seurattavia henkilöhahmoja. Itse päähenkilöt jäivät myös melko pinnallisiksi, tunteita ei hirveästi ... (lisää)
Paikalla 3 jäsentä ja 47 vierailijaa
Kimble, Eija, Pisania
Uusin jäsen: Bea balk
Jäseniä yhteensä: 9088