Ennuskivien mahti

@ Flavia Bujor
Ennuskivien mahti - Flavia Bujor 5.58   206

Alkuteos ilmestynyt 2002. Suomentanut Lotta Toivanen. Etukannen valokuvat: Jeff Cottenden (hahmot); Getty Images (tyttöjen kasvot ja hiukset; Science Photo Library (jade); DK Images (meripihka); Alamy Images (opaali); Lontoon luonnontieteellinen museo (taustan jalokivet). Takakannen linna: Dominic Harman. Sidottu.

Jade, Opale ja Ambre saavat 14-vuotissyntymäpäivänään tietää, että heille on jo muinaisissa kirjoituksissa osoitettu suuri tehtävä. Tytöt kohtaavat toisensa ensimmäistä kertaa Valtakunnan vanhimman puun luona ja lähtevät arkailematta matkaan. Kullakin tytöistä on mukanaan vain musta samettipussukka, jossa on jokaisen nimen mukainen jalokivi. Ennuskiviä koskettaessaan tytöt pystyvät luomaan ympärilleen taikapiirin ja saamaan yhteyden näkymättömiin voimiin.

Samaan aikaan Joa-niminen tyttö kamppailee vakavan sairauden kourissa pariisilaisessa sairaalassa. Joa horjuu elämän ja kuoleman välimailla, mutta alkaa nähdä ihmeellistä unta, joka antaa hänelle uusia voimia. Joan elämä on Jaden, Opalen ja Ambren neuvokkuuden varassa.

Tämän vuoden elokuussa 16 vuotta täyttävä Flavia Bujor kirjoitti romaaninsa 12-vuotiaana. Kirjasta tuli maailmanmenestys: romaanin käännösoikeudet myytiin oikopäätä 23 maahan ja Miramax osti teoksen elokuvaoikeudet.Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu heinäkuu 2004 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi 'La Prophétie des pierres'
Käännetty englanniksi The Prophecy of the Gems
Tietoja muokattu elokuu 16, 2017

Kirja-arviot & arvosanat

Velma
Arvosanat 373
Kirja-arviot 30
Viestit 5
huhtikuu 27, 2018
10 / 10

Luin kirjan ensimmäistä kertaa silloin kun se oli uusi. Tykkäsin siitä silloin, vaikken periaatteessa ollutkaan enää kohderyhmää iältäni. Myös aikuisena luettuna tarina tuntuu edelleen toimivan, vaikken olekaan muutamaan vuoteen kirjaa lukenut. Reaalimaailman ja fantasiamaailman yhdistäminen toimii kirjassa hyvin. Itse en tässä huomannut mitään ongelmia, joista haluaisin syyttää kirjoittajan nuorta ikää, vaan kirja tuntui hyvältä tällaisenakin. Hyvään lukukokemukseen ja siten myös arvioon vaikuttaa se, että tykkään muutenkin vastaavasta "tyttömäisemmästä" fantasiasta enemmän kuin "perinteisestä" fantasiasta.

Mallaspappi
Arvosanat 120
Kirja-arviot 118
Viestit 232
tammikuu 20, 2018
10 / 10

Pidin tästä kirjasta kovasti. Vaikutuin suuresti sitä, että Bujor oli 12 kun kirjoitti tämän (mutta en minä sen perusteella tätä arvioi). Vau! Pääkolmikko oli oikein kiva, erilaiset persoonat ja sitä rataa, tapahtumat mielikuvituksellisia ja viimeisteltyjä. Bujor on keksinyt tarinaansa asioita, jotka kertovat hyvästä mausta, luovuudesta ja kunnioituksesta omia hahmojaan kohtaan. Todella viehättävä, raikas, erilainen ja ahmittava kokonaisuus, joka kestää monta lukukertaa. Suosittelen.

Yö (Eit)
Arvosanat 65
Kirja-arviot 26
Viestit 0
helmikuu 22, 2016
6 / 10

En tiedä mitä kirjalta odotin, tai odotinko mitään. Varautunut ainakin olin, sillä tiesin kirjailijan olevan varsin nuori kirjoittaessaan kirjan. En tiedä olinko pettynyt, mutta en silti liiemmin pitänytkään kirjasta. Jotkut kohdat tuntuivat epäloogisilta ja olisin ehkä kaivannut jotain hieman enemmän kirjaan. Ei kirja kuitenkaan sisältänyt pelkästään ei-niin-hyviä kohtia, oli joukossa paljon hyvääkin! En siis varsinaisesti sano, ettei kirjaa kannattanut lukea, mutta tämä kirja ei ollut erityisesti minun mieleeni :)

DarkAngel
Arvosanat 26
Kirja-arviot 9
Viestit 0
toukokuu 3, 2013
6 / 10

Tylsähkö kirja... Kun luin tämän kirjan ehkä komisen vuotta sitten 11-vuotiaana ajattelin että ei mikään erikoinen. Ennen luin kirjoja todella harvoin ja tämän lukeminen tuntui ajan tuhlaukselta. En pitänyt kirjasta, mutta ehkä jollekkin toisella mieleen...

Li
Arvosanat 237
Kirja-arviot 14
Viestit 16
toukokuu 22, 2012
6 / 10

Pidin kirjasta? Alku oli vähän rasittava eivätkä kaikki Nimettömän seikkailut jaksaneet kiinnostaa. Muuten pidin kirjasta (saattoi johtua että luin kirjan yhdeksän vuotiaana). Keskustelu kuoleman kanssa oli todella hauska. Kuolema oli kirjassa todella hauska luonne. (Olis vähentänyt kuoleman pelkoa jos sellaisen olisin joskus omistanut.) Kirja pitää arvostella semmoisena kun se on, eikä arvosteluun pidä pistää aina kirjailijan nuorta ikää.

SilverLily
Arvosanat 77
Kirja-arviot 2
Viestit 0
helmikuu 6, 2010
8 / 10

Ennuskivien mahti on todella inspiroiva teos. Flavia on kirjoittanut kauniin kirjan ystävyyden voimasta ja elämän kauneudesta. Oli todella virkistävää, kuinka asioita oli kuvattu eri tavalla kuin yleensä; kirjailija oli rikkonut monia kaavoja ja luonut upean maailman. Kun luin tämän kirjan ensimmäisen kerran kauan sitten, se teki minuun todella suuren vaikutuksen myös kirjoittajan iän takia, sekä fantasiamaailman, josta se kertoi. Suosittelen lämpimästi 12-vuotiaille hyvää fantasiaa rakastaville tytöille. Myös vanhemmille lukijoille tekee hyvää nähdä, mihin Flavia Bujor on pystynyt ja jo 12 vuoden ikäisenä.

Neanna
Arvosanat 9
Kirja-arviot 1
Viestit 4
toukokuu 2, 2007
4 / 10

Tämä kirja olisi uponnut minuun varsin hyvin joskus kymmenen ikävuoden kieppeillä, mutta siitä todellakin huomaa, että kirjoittaja on varsin nuori tyttö. Sellaisen kirjoittamaksi tätä voi pitää saavutuksena. Olisin suonut, että Flavia olisi työstänyt tätä vielä muutaman vuoden ja antanut sitten maailmalle hieman kypsemmän teoksen. Toisaalta sitä ei luultavasti olisi edes julkaistu, sillä kirja tuntuu menestyvän lähinnä kirjoittajan poikkeuksellisen nuorella iällä.

vicke
Arvosanat 17
Kirja-arviot 13
Viestit 0
toukokuu 2, 2007
4 / 10

Kirjan käänteet pystyi aika hyvin arvaamaan etukäteen, kuten myös tapahtumien kulun. Silti kirjan juoni ja salaperäisyys riittivät kirjan loppuun lukemiseen. Kuoleman kanssa keskustelu, oli hauskin kohta. (Ottaen huomioon että kirjailija oli vain kaksitoista vuotias kirjoittaessaan kirjan.)

Ruusy
Arvosanat 125
Kirja-arviot 66
Viestit 5
heinäkuu 26, 2014
7 / 10
Sisältää juonipaljastuksia
Diamond
Diamond
Arvosanat 103
Kirja-arviot 0
Viestit 0
helmikuu 1, 2021
Antoi 6 / 10 arvosanan kirjalle