Tukikohta
Keskiarvo 4.14
4.14 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (96)
Kirjahyllytilastot

Tukikohta

Stephen King
Julkaistu: 1990 (Book Studio)
Alkuperäinen nimi: The Stand
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu
Avainsanat: tv-sarja
Osallistu keskusteluun (viestejä 221 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1978/1990. Suomentanut Kari Nenonen. Kannen kuva: Kari T. Leppänen. 1. laitos kahdessa osassa 1990. Sidottu ja nidottu painos. 2. laitos yksiosaisena 1994. Nidottu.

Horror Writer Association's Top 40 Horror Book of All Time, World Fantasy -palkintoehdokas 1979.

Testilaboratoriossa sattuu paha onnettomuus ja ilmoille pääsee hengenvaarallinen virus. Se on supervirus joka leviää kuin kulovalkea ja sitä on turha paeta sillä se liikkuu ilman mukana. Tartuntariski on lähes sataprosenttinen ja parannuskeinoa sairastuneille ei ole. Kuitenkin jostain ihmeellisestä syystä joillain ihmisillä on vastustuskykyä tälle tappajavirukselle. Ihmiset putoavat heidän ympäriltään kuin kärpäset mutta heille ei tule oireen oiretta.

Kun kaikki sairastuneet ovat kuolleet ja suurkaupungit ovat ihmisruumitten kaatopaikkoja, nämä selviytyjät alkavat pikkuhiljaa tavata toisiaan ja matkustaa kohti tiettyä pistettä, joka vetää heitä puoleensa. Muodostuu niin sanotusti hyvää tarkoittavien ja pahojen, helvetillisten klaanit, jotka kokoavat voimiaan viimeistä välienselvittelyä varten.

muokattu 08.08.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

LaitosMonster High (Monster High, #1)Hautausmaan kauhu ja muita kertomuksia (H. P. Lovecraftin kootut teokset, #4)Vaaniva pelko ja muita kertomuksia (H. P. Lovecraftin kootut teokset, #3)Sata kummaa kertomusta (Kuoriaiskirjat, #7)

Kirja-arvioita (5)

Pate64 avatar
Kirjoittanut
4.5

Palaanpa tähän eeppiseen, yli 1300-sivuiseen tarinaan nyt koronaviruksen levitessä ympäri maailman. King itse ei pidä vertailusta, mutta tiettyä samankaltaisuutta toki on tämän fantasian ja nykyhetken välillä.

Tukikohdasta suomennettiin se lyhentämätön laitos, olemassa oli myös typistetty versio, jota en ole lukenut. Ensituttavuuteni oli siis nimenomaan tämä alkuperäinen, kirjoittajan oma "leikkaamaton" versio.

Tukikohdassa on mielenkiintoisia aspekteja: ... (lisää)

Cliffer666 avatar
Kirjoittanut
5.0

Noniin, tulipahan luettua. Huh. Melkoinen eepos. Ei siinä, ettenkö lukuihmisenä olisi tottunut pitkiin romaaneihin.. mutta kyllähän tämä silti pienet "päivittelyt" ansaitsee. Tuli mieleeni eräs arvostelu kyseisestä teoksesta, jonka olen lukenut.. "Olisi suotavaa, ettei kukaan tutustuisi Stephen Kingiin ensimmäistä kertaa Tukikohtaa lukemalla, koska kirjaa ei voi suositella kuin kaikkein sitkeänahkaisimmille King-faneille." Voin allekirjoittaa tuon puoliksi, mutta haluan silti ... (lisää)

mörrimöykky avatar
Kirjoittanut
5.0
Ehdoton suosikkini Kingin kirjoista. Suosittelen kaikille dystopian ystäville!
HourglassEyes avatar
Kirjoittanut
5.0
Mahdollisesti paras Kingin koskaan kirjoittama kirja. Teksti tempaisee mukaansa heti alkusivuilta eikä King tapansa mukaisesti säästele ketään eikä mitään, kun laboratoriosta karannut tuhoisa virus pyyhkäisee suurimman osan ihmis- ja eläinkunnasta mennessään. Vanhaa kunnon Kingiä, joka on pakko lukaista aina silloin tällöin uudestaan, mieluten silloin, kun flunssapöpö alkaa kutitella nenän sisäpinnalla!
Barachiel avatar
Kirjoittanut
4.0
Kirja oli todella hyvä, mutta välillä omasta mielestäni siinä eksyttiin asiasta. Kirjan henkilöt olivat milenkiintoisia ja asioita kuvattiin todella tarkasti. Jos kirjasta tulee elokuva niin menen katsomaan sen sata varmasti. Näytteliöiden täytyy olla kanssa todella hyviä.
Paikalla 1 jäsen ja 48 vierailijaa
Lyyskis
Uusin jäsen: Petteri Hirvonen
Jäseniä yhteensä: 9399