Minä, Lucifer
Keskiarvo 3.02
3.02 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (26)
Kirjahyllytilastot

Minä, Lucifer

Glen Duncan
Julkaistu: syyskuu 2004 (Like)
Alkuperäinen nimi: I, Lucifer
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, mainstream
Avainsanat: satiiri, uskonto
Osallistu keskusteluun (viestejä 2 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 2002. Suomentanut Konsta Klemetti. Kansi: Eliza Karmasalo. Sidottu, kansipaperi.

Pirullisen hauska ja viiltävän terävä kertomus pimeyden prinssin vaiheista maan päällä! Lucifer saa mahdollisuuden tutustua aistillisen olemassaolon ihmeisiin sekä kertoa oman versionsa Raamatun ja maailmanhistorian tapahtumista.

Pimeyden prinssi saa Jumalalta viimeisen tilaisuutensa pelastukseen – sillä ehdolla, että pystyy elämään suhteellisen nuhteetonta elämää maan päällä. Vanha kehno suhtautuu tarjoukseen skeptisesti ja neuvottelee itselleen koeajan: kesäloma ihmisruumiissa, bonuksena kaikki lihan ilot. Paholainen inkarnoituu masentuneen ja mitättömän kirjailijaparka Declan Gunnin ruumiiseen ja alkaa tutustua aistillisen olemassaolon ihmeisiin, laajentaa Gunnin uraa elokuvamaailmaan ja järjestää vipinää kirjailijan sotkuisiin naissuhteisiin.

Lucifer päättää myös hyödyntää uutta ruumistaan ja kirjoittaa omaelämäkerran korjatakseen ikiaikaiset väärinkäsitykset kerralla. Luciferin omaelämäkerrallinen tilitys on sarkastisen hauskaa, rienaavan älykästä kommentaaria koko länsimaisesta kulttuurihistoriasta, Raamatun tapahtumista ja paholaisviittauksilla leikittelevästä populaarikulttuurista.

muokattu 14.09.2020

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kylmien saarten soturiTuhat ja kaksi yötäClaudiaHuhtikuun noita (Portti-kirjat, #2)Mehiläispaviljonki
Paikalla 63 vierailijaa
Uusin jäsen: Päivi Tolmunen
Jäseniä yhteensä: 9585