Eikä päivä pääty
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Kirjahyllytilastot

Eikä päivä pääty

Tšingiz Aitmatov
Julkaistu: 1990 (SN-kirjat)
Alkuperäinen nimi: I dolse veka dlitsja den
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: maaginen realismi

Alkuteos ilmestynyt 1980.

1. laitos: Kansankulttuuri, 1981. Suomentanut Ulla-Liisa Heino. Neuvostokirjallisuutta-sarja.
2., uudistettu ja lisätty laitos: Eikä päivä pääty: (Tšingiskaanin valkea pilvi). SN-kirjat, 1990. Sivut 240–340 suomennettu käsikirjoituksesta. Päällys: Olli Parkkari. Sidottu, kansipaperi.

Yksinäinen Burannyin seisake on keskellä tuulista aroa saarekkeena autiudessa. Aron halkaisee rautatie kuin elämän viiva, junat kulkevat kumpaankin suuntaan, pysähtymättä, seisakkeen ohi. Ympäröivä aro piilottaa sisälleen menneisyyden tarinat. Arolla kulkee hautajaissaattue, jonka kärjessä vanha Jedigei ratsastaa kesyttömällä kamelillaan. Hän muistelee kuollutta ystäväänsä, ja muistoihin kietoutuvat ihmisten kohtalot, mennyt aika ja vanhat myytit, uuden polven jo unohtamat.

Tšingiz Aitmatov on aina rohkeasti kirjoittanut pienten kansojen ja inhimillisyyden puolesta valtaa ja julmuutta vastaan, mutta hänkin on joutunut vaikenemaan liian paljastavista asioista. Tarina Tšingiskaanin valkeasta pilvestä on lisätty Eikä päivä pääty –romaanin uuteen painokseen vasta, kun yhdeksän vuotta ensimmäisen laitoksen julkaisemisesta on kulunut.

muokattu 29.09.2012

Muita kirjoja joista saatat pitää

Taivasten vankiPieni musta kirjaTuulen vihat (Vihat, #1)KarikkoLumilapsi
Paikalla 1 jäsen ja 40 vierailijaa
Eija
Uusin jäsen: Ella Parviainen
Jäseniä yhteensä: 9445