Musta yö – tummat lasit
Keskiarvo 3.00
3.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (23)
Kirjahyllytilastot

Musta yö – tummat lasit

Nancy A. Collins
Julkaistu: 1994 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Sunglasses After Dark
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu
Avainsanat: bram stoker -palkinto, vampyyrit

Alkuteos ilmestynyt 1989. Suomentanut Ulla Selkälä. Nidottu.

Bram Stoker -palkinto (paras esikoisromaani) 1990, toinen sija Locus-palkintoäänestyksessä (esikoisromaanit) 1990.

Jotkut vampyyrit eivät tyydy pelkkään vereen...

Mielisairaalan suljetulla osastolla, josta kukaan ei ikinä poistu elävänä, Sonja Blue taistelee tappavan vahvaa lääkitystä ja verisiä painajaisia vastaan. Sonja ei ole mikään tavallinen sekopää: Aikanaan hän oli rikkaiden vanhempien ainoa tytär, josta tuli vampyyri, ilotyttö ja lopulta vampyyrintappaja. Nyt hän vahvistuu päivä päivältä, pian hän on valmis pakenemaan ja kostamaan niille, jotka laittoivat hänet mielisairaalaan.

Nancy A. Collinsin esikoisromaani on vauhdikas, vahvatunnelmainen ja ronskin eroottinen kauhutarina kirjallisuushistorian kauneimmasta ja seksikkäämmästä vampyyristä, jonka vakiovarustukseen kuuluvat aurinkolasit ja kiiltelevät nahkavaatteet. Ilmestyessään 80-luvun lopulla se teki tekijästään kerralla yhden nykykauhun suurimmista lupauksista.

muokattu 02.01.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Uusi aika 2: Varjosielut (Vampyyripäiväkirjat, #6)Frankenstein terapiassa: Kauhuklassikot psykologillaUnien valtiatarVeriveljetSielujen järvi (Darren Shanin tarina, #10)

Kirja-arvioita (1)

Transylvanian ruusu avatar
Kirjoittanut
1.0
Collins kuuluu Kingin, Koontzin ja Barkerin kanssa näihin yliarvostettuhin, törkyisiin roskabestselleristeihin joiden kierot fantasiat eivät ole ikinä meikäläiselle avautuneet. Sonja Blue on vastenmielinen ja pitkästyttävä vampyyri joka haukkuu Draculan ja Varneyn, vaikka on itse likainen pikku nousukas. Enkä minä ole ikinä pitänyt nahasta, satiini ja pitsi on paljon kauniimpaa.
Paikalla 1 jäsen ja 56 vierailijaa
LordStenhammar
Uusin jäsen: Sanna Karppinen
Jäseniä yhteensä: 9656