Hiidenpata (Prydainin kronikka, #2)
Keskiarvo 3.57
3.57 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (58)
Kirjahyllytilastot

Hiidenpata

Lloyd Alexander
Julkaistu: 1988 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: The Black Cauldron
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia, nuoret
Avainsanat: elokuva

Alkuteos ilmestynyt 1965. Suomentanut Ritva-Liisa Pihljerta. Päällys: Eki Laakkonen & Anne Peränen. Sidottu.

FANTASIASARJAN KOMEA JATKO!

”Paha ei ole Prydainissa koskaan kaukana”, toteaa tietäjä Dallben Prydainin päälliköiden neuvonpidossa. Paha on hyvin lähellä ja voimissaan, ja Hiidenpata, taikapata kammottavine – kuolleine ja silti taistelukykyisine – sotilaineen pitää pahan tiukasti pimeyden ruhtinas Arawnin komennossa. Ainoa keino murskata paha on Hiidenpadan haltuunotto. Valloitusretkelle lähtee jo Prydain-kronikan ensimmäisestä osasta tutuksi tullut Dallben-tietäjän kasvattipoika Taran yhdessä muiden urhoollisten soturien kanssa. Hiidenpadan valloitusretkestä tulee Taranille sisäisen kasvun aika. Hän joutuu tekemään suuren valinnan – eikä hän erehdy valitsemaan väärin.

Hiidenpata on viisiosaisen Prydainin kronikan toinen osa. Prydainin kronikka on modernin fantasiakirjallisuuden merkkiteoksia ja pohjaa vanhaan walesilaiseen tarinaperinteeseen. Prydainin kronikan kahden alkuosan aineksista Walt Disney rakensi Hiidenpata-piirroselokuvansa, joka teki kronikan henkilöhahmot tutuiksi myös meillä jo ennen romaanisarjan suomeksi ilmestymistä.

muokattu 19.08.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Maresin voima (Punaisen luostarin kronikoita, #3)Savuvarkaat (Savuvarkaat, #1)Odininlapsi (Korpinkehät, #1)Veren ja luun lapset (Orïsha, #1)Tulisydän

Kirja-arvioita (1)

Jackalbury avatar
Kirjoittanut
4.0
'Hiidenpata' yllätti minut. 'Kolmen kertomuksen' jälkeen odotin jatkon olevan samanlaista perustason fantasiaa. Mutta 'Hiidenpata' olikin parempaa tavaraa. Tarinassa on syvällistä filosofiaa ja dramaattista ja tragedista tuskaa Taranin joutuessa vaikeiden valintojen eteen ja kokemaan ihmissielun pimeän puolen taistellessaan Hiidenpadasta, kuolleet tahdottomiksi orjiksi henkiin herättävästä maagisesta esineestä. Hiidenpata on syvällisempi kuin 'Kolmen kertomus'. Prinssi Gwydion kokoaa ... (lisää)
Paikalla 35 vierailijaa
Uusin jäsen: Ekoa
Jäseniä yhteensä: 9552