Pimeä uhka
Keskiarvo 3.10
3.10 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (59)
Kirjahyllytilastot

Pimeä uhka

Terry Brooks
Julkaistu: 1999 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: The Phantom Menace
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifiavaruusooppera
Avainsanat: elokuva, star wars

Alkuteos ilmestynyt 1999. Suomentanut Ilkka Äärelä. Perustuu George Lucasin aiheeseen ja elokuvakäsikirjoitukseen. Nidottu.

Karuissa erämaissa ja syrjäisissä avaruussatamissa... suunnattomissa maanalaisissa kaupungeissa ja avaruuden mustimmissa syvyyksissä... tapahtuu tarina hyvästä ja pahasta. Kertomus myyteistä ja taiasta, viattomuudesta ja vallasta.

Miljoonien katsojien mielikuvituksen vanginnut tarina palaa viimein ajassa taaksepäin syntysijoilleen, Tähtien sodan legendan alkuun. Tässä George Lucasin elokuvakäsikirjoitukseen perustuvassa romaanissa kertojamestari Terry Brooks pureutuu aikamme suurimpiin kuuluvaan tarinaan ja täyttää sen tuoreilla yksityiskohdilla ja ainutlaatuisella näkemyksellään. Samalla hän luo uutta kirkasta valoa Lucasin loistavaan luomukseen.

Kauan kauan sitten eräässä kaukaisessa galaksissa kuolleeksi luultu paha on heräämässä henkiin. Se yllättää jopa jedit, joiden huomio on kiinnittynyt Tasavallan ja Kauppaliiton välisiin poliittisiin riitoihin. Nyt Voiman pimeä puoli uhkaa vallata maailman, ja ainoastaan muinainen Jediennustus voi pelastaa koko galaksin tuholta.

Tatooinen erämaaplaneetalla, kaukana Tasavallan valtapiiristä, nuori orjapoika paiskii töitä päivisin ja uneksii öisin. Hän haaveilee jediritariudesta ja siitä, kuinka hän jonakin päivänä voisi matkustaa maailmoihin joista hän on vain kuullut tarinoita kerrottavan. Ja siitä, kuinka hän voisi joskus vapauttaa itsensä ja rakastetun äitinsä orjuudesta. Hänen ainoa toivonsa piilee hänen poikkeuksellisissa vaistoissaan ja merkillisessä lahjakkuudessaan ymmärtää asioiden ”oikeus” – nämä kyvyt tekevät hänestä yhden planeetan lahjakkaimmista rakettireen kilpa-ajajista.

Toisaalla galaksissa jediritari Qui-Con Jin ja hänen oppipoikansa Obi-Wan Kenobi määrätään suojelemaan Amidalaa, nuorta Naboon kuningatarta, joka yrittää estää Kauppaliiton aluksia saartamasta kotiplaneettaansa. Tämä tehtävä saattaa Qui-Conin, Obi-Wanin ja kuningattaren nuoren palvelijattaren Tatooinen hiekanpyyhkimille kaduille juuri siihen kauppaan, jossa orjapoika Anakin Skywalker puurtaa ja unelmoi. Ja juuri tämä odottamaton tapaaminen toimii alkuna draamalle, josta tulee kasvamaan legenda...

muokattu 08.09.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Hyperion (Hyperion, #1)Ilmestysten avaruus (Ilmestysten avaruus, #1)Linnunradan ääret (Ajattelun Vyöhykkeet, #1)Aurinkojen huoneKvanttivaras (Kvanttivaras-trilogia, #1)

Kirja-arvioita (1)

Truuners95 avatar
Kirjoittanut
4.0

Tämä on Kloonien hyökkäyksen ohella jo useamman kerran lukemani kirja. Kirjassa on useita Anakinin kokemia asioita, mitä elokuvassa ei ollut, joten siitä plussaa. Jotenkin olen aina pitänyt tästä uudemman trilogian tapahtumista enemmän, kuin alkuperäisestä.

Paikalla 1 jäsen ja 29 vierailijaa
Lyyskis
Uusin jäsen: u s k a
Jäseniä yhteensä: 9877