Meg: Syvyyksien kauhu
Keskiarvo 2.08
2.08 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (20)
Kirjahyllytilastot

Meg: Syvyyksien kauhu

Steve Alten
Julkaistu: 1998 (Otava)
Alkuperäinen nimi: Meg
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, jännitys
Avainsanat: elokuva, kryptofiktio

Alkuteos ilmestynyt 1997. Suomentanut Jaana Kapari. Päällys: Jaakko Ollikainen. Sidottu, kansipaperi.

Megin luultiin kuolleen sukupuuttoon. Tätä 20-metristä valkohain esi-isää pidetään suurimpana ja kauheimpana maailmassa koskaan vaikuttaneena petona.

Professori Jonas Taylor uskoo kuitenkin nähneensä megin tutkiessaan sukellusaluksella syvää Mariaanien hautaa. Muutama muu tutkija ei valitettvasti ole yhtä onnekas kohdatessaan syvyyksien kauhun. Käy ilmi, että valtavat hait ovat jääkauden aikana paenneet merenpohjan lämpimiin kerroksiin, eivätkä ole päässeet kuolettavien kylmien vesien läpi pintaan. Nyt kuitenkin elävä naarashai on kuin ihmeen kaupalla uinut kuolleen uroksen perässä pintaveisin. Kaiken lisäksi se synnyttää parven poikasia, joilla kaikilla on kova nälkä...

Tyynenmeren pintaan ajautuvat kuolleet valaat kertovat ensin omaa tarinaansa. Sitten aurinkorannan surffarit näkevät mahtavan kolmioevän...

muokattu 16.06.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kaappaajan kynsissäArthur Gordon Pymin selontekoJuoksu aikaa vastaanPimeää ainettaSuuri jano: Merinovelleja 1930–1970-luvuilta (M-novellit, #11)

Kirja-arvioita (1)

Matti Karjalainen avatar
Kirjoittanut
1.0
Steve Altenin "Meg - syvyyksien kauhu" (Otava, 1998) on merellistä kauhua ja jännitystä yhdistelevä romaani, jossa seitsemän vuoden takaisesta tragediasta toipuva sukellusaluksen kippari joutuu palaamaan takaisin mereen selvittääkseen mikä on mahtanut rikkoa Mariaanien hautaan lasketut tieteelliset kapineet. Pahimmat pelot osoittautuvat todeksi, sillä kaksikymmentä metriä pitkä esihistoriallinen haikalahan siellä syvyyksissä luuraa. Ja sitten ei kenelläkään ole enää ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 39 vierailijaa
Kirsi
Uusin jäsen: Anders Vacklin
Jäseniä yhteensä: 9452