Taran vaeltaja (Prydainin kronikka, #4)
Keskiarvo 3.42
3.42 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (53)
Kirjahyllytilastot

Taran vaeltaja

Lloyd Alexander
Julkaistu: 1990 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: Taran Wanderer
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 1967. Suomentanut Ritva-Liisa Pihljerta. Kansi: Anne Peränen & Eki Laakkonen. Sidottu.

Taran on rauhaton. Hänen syntyperänsä salaisuus painaa häntä, ja siksi hän lähtee matkaan. Tiellään hänen on voitettava monet vaarat ja suostuttava uusiin, yllättäviin tilanteisiin. Samalla hänelle avautuvat ne seikat, jotka ovat hänen minuutensa kannalta merkittävimmät. Taran vaeltaja on syntynyt!

Prydainin kronikka on ehtinyt jännittävään neljänteen osaansa. Taistelussa pahan valtoja vastaan Taranilla on jälleen ratkaiseva merkitys. Prydainin kronikka on modernin fantasiakirjallisuuden merkkiteoksia ja pohjaa vanhaan walesilaiseen tarinaperinteeseen.

muokattu 13.02.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kulkuri, noita ja lohikäärme (Tarinoita Alagaësiasta, #1)Keskiyön kruunu (Throne of Glass, #2)Veren ja luun lapset (Orïsha, #1)Talvisateet (Vuorileijonan varjo, #7)Taistelun myrskyt (Throne of Glass, #5)

Kirja-arvioita (2)

Varjolehti avatar
Kirjoittanut
4.0
Prydainin kronikan sinisilmäisessä, paljasjalkaisessa sarjassa tämä on se osa, jossa aletaan jo pikku hiljaa kasvaa isoiksi. Se tuo tarinaan lisää syvyyttä, mutta toisaalta myös tylsyttää henkilöhahmojen terää. Välillä mukana roikkuu vain siksi, että pääsisi seuraamaan viidennen kirjan finaalia, mutta kelttihenkinen lasten fantasian lumous pitää rakosistaan huolimatta.
Jackalbury avatar
Kirjoittanut
3.0
'Taran Vaeltaja' on jonkinlainen suvanto tai välinäytös 'Llyrin linnan' ja 'Suurkuninkaan' vauhdikkaampien ja jännittävämpien tapahtumien välissä. Kirjan alku on mielenkiintoinen, kun Taran lähtee Caer Dallbenista etsimään juuriaan. Käynti Morvan soilla Orddun, Orwenin ja Orgochin luona oli hauskaa luettavaa. Lordi Gastin, Lordi Goryonin ja kuningas Smoitin kohdalla nauratti hervottomasti. Mutta kun Taran siirtyy Vapaisiin Kuntiin, kirja lopahtaa aika tylsäksi. Taran opettelee ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 64 vierailijaa
Ruska
Uusin jäsen: Ruska
Jäseniä yhteensä: 9376