Fellinin raitiotie

@ Jukka Pakkanen
Fellinin raitiotie - Jukka Pakkanen 8.12   16

Kansi: Eliza Karmasalo. Sidottu, kansipaperi.

Sisällys: Lukijalle (Kirjan toimittaja); Runoilijan oivallus; Viaton suudelma; Turkoosi hymy; Kafkan Linna; Liikennesuunnittelupäällikkö; Fellinin raitiotie; Sinimusta liina; Ferrari; Nainen pysäkillä; Santa Maria Novella; Paniikki; Piazza Europa; Apenniinien tunneli; Oranssin sävy; Sherrypullo; Ihme; Sveitsiläinen sähkötekniikka; Teatteriaukio; Leonardon oppilas; Lasikupu; Tuntematon Verona; Taiteilija Verdi; Giattin museo; Stellan risti; Traminian kapinallinen; Sairaalalakko; Valokuva; Antin isä.

”Raitiovaunut saavat meidät kohtaamaan kuolevaisuutemme ja toisinaan kohtaamaan sen.”

Fellinin raitiotie sisältää lyhyitä kertomuksia erilaisista ihmiskohtaloista, joihin kaikkiin liittyy raitiovaunu. Federico Fellini Budapestissä ja historian professori Milanossa... Teoksessa raitiovaunut ja ihmiset kohtaavat toisiaan kaduilla ja aukioilla, muistoissa ja unissa. Kun ihminen astuu junaan tai junasta pois, ei koskaan voi tietää mitä tapahtuu.

Fellinin raitiotie on italialaisen jalkapallon ja pyöräilyn asiantuntijan, monessa mukana olleen Jukka Pakkasen yhdeksästoista teos! Pakkasen edellinen teos, Muuan Jeesus, oli vuoden 2003 kristillinen kirja -ehdokas.

”Kiehtovinta on unenomainen salaperäisyys ja mystisyys. Pakkanen on loihtinut hienoja ristiriitoja: pelottava ja kauhistuttavakin voi tuoda helpotuksen.” – Lukufiilis

”Nämä pikku tarinat tavoittavat elämän fantastisen aspektin. Jukka Pakkanen saa paikat ja ihmiset elämään näkömielikuvina.” – Portti



Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu syyskuu 2004 (Like)
Tietoja muokattu marraskuu 1, 2015
Muita teoksia kirjailijalta Jukka Pakkanen
Muuan Jeesus 8.12   16
Marianzan raitiovaunut 8.12   16
Huone taivaan kellarissa 7.00   2
Täysmustat futispläägät ja muuta jalkapalloelämää 8.12   16
Auruksen tapaus 2.00   1
Takkinsa värinen mies 4.00   1