Varjonmanaaja

@ G. P. Taylor
Varjonmanaaja - G. P. Taylor 4.64   19

Alkuteos ilmestynyt 2002. Suomentanut Mari Vilkanen. Sidottu.

Huikea fantasiaseikkailu 1700-luvun Englannista!

Häikäilemätön kirkkoherra Obadja Niskuri havittelee valtaansa koko maailmankaikkeutta. Hänen hallussaan on vaarallinen ase, jolla hän nostattaa ikiaikaisen pahan taisteluun hyvän voimia vastaan. Ainoat ihmiset hänen tiellään ovat ystävykset Kate ja Thomas ja salaperäinen Rafa, joka tuntee Riathamuksen, ikuisen ja äärettömän Hyvän.

Varjonmanaaja vie lukijan maailmaan, jossa mikään ei ole itsestään selvää ja vaarat vaanivat joka hetki. Mahtava taistelu tempaa mukaansa niin nuoret kuin aikuisetkin. Jännitys pitää pihdeissään, ja kerronta koettelee mielikuvituksen rajoja.

Englantilainen pappi G. P. Taylor toimii kirkkoherrana Cloughtonin seurakunnassa Yorkshiressä. Varjonmanaaja on hänen esikoisromaaninsa, jonka hän alun perin julkaisi omakustanteena. Siitä tuli nopeasti maailmanmenestys, ja nykyään kirkkoherra jakaa aikansa kirjoittamisen ja seurakuntatyön kesken.Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu marraskuu 2004 (Päivä)
Alkuperäinen nimi Shadowmancer
Tietoja muokattu heinäkuu 2, 2020

Kirja-arviot & arvosanat

Essi
Arvosanat 100
Kirja-arviot 4
Viestit 0
tammikuu 4, 2018
8 / 10

Hyvä kirja, joka kannattaa lukea.

Okei, kristinusko nousee kirjassa esille aika vahvasti, mutta ilman sitä kirjan juoni ei välttämättä olisi niin tehokas. 

Lopussa yhden henkilön kohtalo jää ikävä kyllä avoimeksi. Isompi harmi on se, että kirjan jatko-osaa ei ole käännetty Suomeksi. Osaan kyllä englantia, mutta sääliksi käy niitä, jotka ei osaa englantia tai osaavat sitä hyvin vähän.

Sini
Arvosanat 714
Kirja-arviot 37
Viestit 488
maaliskuu 28, 2007
2 / 10

Päivä Osakeyhtiö on Suomen Vapaakirkon ja sen seurakuntien omistama kristillinen kustannusliike, eikä ihan heti tulisi mieleen sen kustantavan fantasiaa. Mutta tämän kirjan onkin sanottu olevan kristillinen vastaus Harry Potterille, elokuvaoikeudet on jo myyty ja myyntilukemat maailmalla ovat varsin huikeita. Kirjailija G. P. Taylor on englantilainen pappi, joka joutui lopettamaan seurakuntatyön kirjojensa menestyksen tähden, koska hänen aikansa ei riittänyt sekä seurakunnalle että kirjoitustyölle. Nämä tosiseikat olivat tiedossani kun aloitin lukemisen ja yritin kovasti pitää mieleni avoimena: "Kyllä kristittykin voi kirjoittaa hyvää fantasiaa ilman mitään taka-ajatuksia, Taruhan on esimerkki siitä!" Se, että pappi oli valittu kirjan pahikseksi, oli mielestäni hyvä merkki. Pappi Obadja Niskuri (Obadiah Demurral) on menettänyt uskonsa Jumalaan ja tahtoo itse maailman valtiaaksi, mikä onnistuisi salaperäisten Keruvimien avulla. Häntä vastaan käyvät orpopoika Thomas ja poikatyttö Kate, jonka äiti on kuollut ja isäsuhde huono - varsin normaalia fantasian peruskalustoa siis. He kohtaavat salaperäisen Rafan (lyhennys Rafaelista!), jonka kansalta Niskurin hallussa oleva Keruvim on varastettu. Rafa uskoo Riathmukseen, hyvään jumaluuteen, johon hän kohtaamiaan ihmisiä käännyttää; Riathmuksen voimalla Rafa jopa tekee ihmeitä. Jollen olisi koskaan kuullutkaan kristinuskosta, olisin ehkä saattanut sanoa tätä varsin mukavaksi, vaikkakin kovin kliseiseksi luettavaksi. Ikävä kyllä tätä kirjaa ei vain voi lukea ilman, että kristinusko nousisi jatkuvasti mieleen. Jo pelkästään käytetty sanasto muistuttaa Raamatusta: sinapinsiemenet, herra Sebaot, "kaiken hyvän luoja". Loppupuolella kirjaa päähenkilöt kohtaavat paimenen, joka tarjoaa heille leipää ja kalaa! Minua se häiritsi niin pahasti, etten todellakaan voi sanoa nauttineeni tämän kirjan lukemisesta. Jollet usko sen häiritsevän itseäsi, niin kaikin mokomin, lue, mutta jos olet yliherkkä käännytysyrityksille, et tahdo koskea tähän kirjaan. Jatkoa on ainakin englanniksi tulossa, jos joku sitä jää kaipaamaan, sillä kirjan loppu jättää yhden henkilön kohtalon täysin auki.

Essi Anna Eliisa Paasikivi
Arvosanat 95
Kirja-arviot 5
Viestit 0
lokakuu 11, 2017
8 / 10
Sisältää juonipaljastuksia
Johanna
Johanna
Arvosanat 383
Kirja-arviot 0
Viestit 108
lokakuu 26, 2017
Antoi 2 / 10 arvosanan kirjalle
Alfred
Alfred
Arvosanat 3
Kirja-arviot 0
Viestit 1
huhtikuu 1, 2017
Antoi 5 / 10 arvosanan kirjalle
Murtunut Varjo
Murtunut Varjo
Arvosanat 264
Kirja-arviot 6
Viestit 2
huhtikuu 1, 2017
Antoi 3 / 10 arvosanan kirjalle
Nieve
Nieve
Arvosanat 164
Kirja-arviot 0
Viestit 0
joulukuu 31, 2008
Antoi 4 / 10 arvosanan kirjalle
Neko-Chan
Neko-Chan
Arvosanat 273
Kirja-arviot 0
Viestit 0
huhtikuu 26, 2008
Antoi 6 / 10 arvosanan kirjalle
Lunimara
Lunimara
Arvosanat 314
Kirja-arviot 0
Viestit 0
huhtikuu 5, 2008
Antoi 4 / 10 arvosanan kirjalle
Diara
Diara
Arvosanat 239
Kirja-arviot 1
Viestit 515
tammikuu 25, 2008
Antoi 2 / 10 arvosanan kirjalle