Teloittajat

Richard Bachman
Julkaistu: 1996 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: The Regulators
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu

Alkuteos ilmestynyt 1996. Suomentanut Heikki Karjalainen. Päällys: Joona Vainio. Sidottu, kansipaperi.

Edesmennyttä Richard Bachmania, joka loi mm. sellaiset tiiviin jännityksen mestariteokset kuin Raivo ja Juokse tai kuole, on kuvattu "Stephen Kingiksi ilman omaatuntoa". Nyt hän tarjoaa lukijoilleen "ylimääräisen" haudan takaa, karmivan tarinan pikkukaupungista yliluonnollisen kauhun kourissa.

On kesäinen iltapäivä Keskilännen pikkukaupungissa, Ohion Wentworthissa, ja sen Poplar Streetillä vallitsee rauha ja järjestys. Sanomalehden jakaja on kierroksellaan, Carverin lapset kinastelevat kadunkulman ruokakaupassa, frisbee lentää Reedin nurmikolla, Gary Soderson virittelee grilliään takapihalla. Ainoa asia joka ei istu kuvaan on punainen pakettiauto joka ryömii mäkeä ylös. Kohta se alkaa rullata ja tappaminen alkaa. Rauhallinen viipale amerikkalaista esikaupunkia uhkaa muuttua paahtoleiväksi.

Väkivalta näytää riehuvan hiljaisen pisteen ympärillä, talon jota valaisee vain televisioruudun välke. Siellä sisällä ei rauhaa ja järjestystä ole ollut pitkään aikaan. Audrey Wyler on ottanut luokseen asumaan 8-vuotiaan autistisen sisarenpoikansa Sethin, ja he käyvät omaa kiivasta taisteluaan, joka on tehnyt Poplar Street 247:stä vankilan.

Hämärän laskeutuessa talojen ylle niiden jäljelle jääneet asukkaat tuntevat siirtyneensä epätoivon ja vaaran maailmaan, missä voi tapahtua mitä tahansa, vaikka kuinka kauheaa... missä teloittajat jatkavat työtään. Mikä voima on heillä takanaan, miten pitkälle he voivat mennä, miten heidät voisi pysäytää – näihin kysymyksiin on pakko saada vastaus. Ja se on oleva kauhea...

(muokattu 26.10.2018)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Pimeä yö, tähdetön taivasLinna on aina ollut kotimmeHirviöiden hiusmuotoilija (Kauhukartano, #9)Rämeen olento: Toinen kirja (Rämeen olento, #2)Koneen kummitus (Luurankopuro, #2)
Paikalla 2 jäsentä ja 56 vierailijaa
LordStenhammar, KiLLPaTRiCK
Uusin jäsen: J Ojanen
Jäseniä yhteensä: 8839