Teloittajat
Keskiarvo 3.22
3.22 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (16)
Kirjahyllytilastot

Teloittajat

Richard Bachman
Julkaistu: 1996 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: The Regulators
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu

Alkuteos ilmestynyt 1996. Suomentanut Heikki Karjalainen. Päällys: Joona Vainio. Sidottu, kansipaperi.

Edesmennyttä Richard Bachmania, joka loi mm. sellaiset tiiviin jännityksen mestariteokset kuin Raivo ja Juokse tai kuole, on kuvattu "Stephen Kingiksi ilman omaatuntoa". Nyt hän tarjoaa lukijoilleen "ylimääräisen" haudan takaa, karmivan tarinan pikkukaupungista yliluonnollisen kauhun kourissa.

On kesäinen iltapäivä Keskilännen pikkukaupungissa, Ohion Wentworthissa, ja sen Poplar Streetillä vallitsee rauha ja järjestys. Sanomalehden jakaja on kierroksellaan, Carverin lapset kinastelevat kadunkulman ruokakaupassa, frisbee lentää Reedin nurmikolla, Gary Soderson virittelee grilliään takapihalla. Ainoa asia joka ei istu kuvaan on punainen pakettiauto joka ryömii mäkeä ylös. Kohta se alkaa rullata ja tappaminen alkaa. Rauhallinen viipale amerikkalaista esikaupunkia uhkaa muuttua paahtoleiväksi.

Väkivalta näytää riehuvan hiljaisen pisteen ympärillä, talon jota valaisee vain televisioruudun välke. Siellä sisällä ei rauhaa ja järjestystä ole ollut pitkään aikaan. Audrey Wyler on ottanut luokseen asumaan 8-vuotiaan autistisen sisarenpoikansa Sethin, ja he käyvät omaa kiivasta taisteluaan, joka on tehnyt Poplar Street 247:stä vankilan.

Hämärän laskeutuessa talojen ylle niiden jäljelle jääneet asukkaat tuntevat siirtyneensä epätoivon ja vaaran maailmaan, missä voi tapahtua mitä tahansa, vaikka kuinka kauheaa... missä teloittajat jatkavat työtään. Mikä voima on heillä takanaan, miten pitkälle he voivat mennä, miten heidät voisi pysäytää – näihin kysymyksiin on pakko saada vastaus. Ja se on oleva kauhea...

muokattu 26.10.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

Sielujen järvi (Darren Shanin tarina, #10)Hautausmaan kauhu ja muita kertomuksia (H. P. Lovecraftin kootut teokset, #4)The Walking Dead: Toinen kirja (The Walking Dead, #2)LaitosHirviöiden hiusmuotoilija (Kauhukartano, #9)
Paikalla 1 jäsen ja 21 vierailijaa
Iivari
Uusin jäsen: Ekoa
Jäseniä yhteensä: 9552