Richard Bachman -kirjat 1: Raivo & Pitkä marssi

Stephen King
scifi, kokoelma, jännitys
Richard Bachman -kirjat 1: Raivo & Pitkä marssi - Stephen King7.98

Alkuteokset ilmestyneet 1977 ja 1979. Suomentanut Leevi Lehto. Päällys: Heikki Kalliomaa. Sidottu, kansipaperi.

Pitkä marssi valittiin American Library Association's 100 Best Books for Teens -listalle vuonna 2000.

Onko Richard Bachman yhtä kuin Stephen King – vai jotain muuta? Nyt saa suomalainen lukija ratkaista sen itse, lukemalla nämä kaksi tehokkaan tiivistä, kihelmöivän jännittävää tarinaa, jotka kauhun mestari julkaisi salanimellä.

Raivo kertoo yhdestä päivästä Placervillen lukiossa. Charlie tunnetaan koulun ongelmatapauksena: vasta muutama viikko sitten hän iski opettajan putkipihdeillä sairaalakuntoon. Ja eräänä kauniina toukokuun aamuna, kun pulska oravaherra kipittelee koulunpihan nurmikolla, hän panee toden teolla haisemaan.

Kaksi opettajaa pääsee hengestään ja Charlie ottaa luokkatoverinsa panttivangiksi. Seuraavien tuntien aikana setvitään raivoisissa keskusteluissa luokan keskinäisiä rakkaus-, valta- ym. suhteita, ja vähä vähältä Charlie saa porukan puolelleen – yhtä järkähtämätöntä tyyppiä lukuunottamatta. Luokka saa unohtumattoman kokemuksen – ja samoin lukija.

Pitkä marssi on selkäpiitä karmiva jännitystarina, jonka voi nähdä myös koko elämän vertauskuvana, kilpailun ja toveruuden alituista ristiriitaa puntaroivana. Joskus tulevaisuuden Amerikassa lähtee sadan nuorukaisen joukko vuosittaiselle kävelymaratonille jolla määrävauhdista putoavat ja kompastelijat ammutaan kolmen varoituksen jälkeen.

Alkuvaiheessa hyvät kaverukset tukevat toisiaan, mutta kun on vaellettu neljä päivää ja yötä paahtavassa auringossa, raesateessa ja ukkosmyrskyssä, rivit ovat harvenneet ja järjestäjien armoton viikate viuhuu taukoamatta, ei toveruudesta enää ole tietoakaan.

Viidentenä aamuna jäljellä oleva kymmenikkö on luvannut olla enää auttamatta toisiaan, ja kaikki tietävät ettei hopeasijaa jaeta.

Keskustelua: Stephen King :: viestejä 225 kpl
Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Adlibris tarjoaa 10% alennuksen kaikista tuotteista koodilla FALL4BOOKS (voimassa 22.-24.10.)

Julkaistu: 1992
Kustantaja: Tammi
Tyylit: scifi, kokoelma, jännitys
Alkuperäinen nimi: Rage & The Long Walk
Arvosanalla: 7.98/10
Arvosanoja: 35
Muokattu: lokakuu 26, 2018

Richard Bachman -kirjat -kirjasarja

Richard Bachman -kirjat 1: Raivo & Pitkä marssi7.98
Richard Bachman -kirjat: Vimma & Juokse tai kuole7.18
Teloittajat6.44
Kirous6.72

Kirja-arvioita

10/10 |
helmikuu 14, 2009
Molemmat kertomukset onnistuivat tekemään minuun suuren vaikutuksen ja saivat jo alkusivuilta kannatukseni puolelleen, sillä ne ovat kovin kiehtovia ja jokin niissä osui täydellisesti nappiin omien mieltymysteni kanssa. Henkilöt vaikuttavat ...