Ihmemaa Oz (Ihmemaa Oz #1) - L. Frank Baum7.06

Alkuteos ilmestynyt 1900.

1. laitos: Ozin velho. Otava, 1977. Suomentanut Kersti Juva. Sidottu.
2. laitos: Oz-maan taikuri. Karisto, 1977. Suomentanut Marja Helanen-Ahtola.
3. laitos: Ihmemaa Oz. Art House, 2001. Suomentanut Tuomas Nevanlinna. Kuvittanut Petri Hiltunen. Ulkoasu: Kati Närhi ja Sisko Honkala. Sidottu.
4. laitos: Ihmemaa Oz. Art House, 2011. Suomentanut Tuomas Nevanlinna. Kuvittanut W. W. Denslow, alkuperäisen teoksen kuvat.

Lumoava tarina Dorothyn seikkailusta taianomaisessa Ozin ihmemaassa on lastenkirjallisuuden kirkkaimpia klassikoita. Se kuuluu aikamme rakastetuimpiin satuihin, joka ihastuttaa sekä lapsia että aikuisia.

Pyörremyrsky tempaisee Dorothyn ja Toto-koiran ilmaan ja kuljettaa heidät Kansasista Ozin ihmemaahan. Maan asukkaat pitävät Dorothyä voimakkaana noitana, mutta tytön ainoa toive on palata kotiin Em-tädin ja Henry-sedän luo. Dorothy lähtee etsimään apua Smaragdikaupungissa asuvalta Ozin velholta. Keltaisen tiilitien varrelta mukaan liittyvät Pelätin, Peltimetsuri ja Pelkurileijona. Matka on vaikea ja vaarallinen, mutta siitä selviydytään ystävyyden, älyn ja rohkeuden avulla. Matkaseurue saapuu outoon Ozin linnaan, jossa mikään ei ole sitä miltä näyttää...

Risingshadow arvostelu :: Miina Hakonen (Vehka)
Arvosana kirjalle


Julkaistu: 1977
Kustantaja: Art House
Tyylit: fantasia, lapset
Avainsanat: elokuva
Alkuperäinen nimi: The Wonderful Wizard of Oz
Arvosanalla: 7.06/10
Arvosanoja: 83
Muokattu: maaliskuu 30, 2017

Ihmemaa Oz -kirjasarja

Ihmemaa Oz (Ihmemaa Oz #1)7.06
Ozin kapinalliset (Ihmemaa Oz #2)7.06
Ozin prinsessa (Ihmemaa Oz #3)7.22
Ozin velho (Ihmemaa Oz #4)6.34
Tie Oziin (Ihmemaa Oz #5)5.94

Kirja-arvioita

8/10 |
maaliskuu 28, 2014
Ihmemaa Oz on klassikko siinä missä Liisa Ihmemaassa tai Tarina vailla loppua. Lasta varmasti ilahduttaa omituiset ja monenkirjavat hahmot, aikuista lukijaa taas kiehtoo tyyli, millä tarina on kerrottu. Ihmemaa Oz on kirjoitettu kuin satu. Siitä ...
6/10 |
maaliskuu 22, 2013
Perus-satufantasia, joka kannattaa lukea! Kepeät,- mutta silti ihanan rakastettavat - , hahmot ihastuttavat kirjan alkumetreiltä asti juonen kulkiessa sopivaa tahtia eteenpäin. Klassinen "fantasia road-trip", joka ei siltikään jätä kylmäksi... Ketään!
8/10 |
maaliskuu 09, 2012
Hyvinkin ehkä hiukan lapsellinen, mutta olen lukenut sarjan nyt 3 kertaa ja pidin siitä. Muuten olisi saanut 5 tähteä, mutta liian nuorille tarkoitettu.
6/10 |
heinäkuu 12, 2009
Ozin velho on perinteinen lasten fantasia kirja, jossa on ihmemaa satuolentoineen ja taikaesineineen, sekä hyvät ja pahat hahmot. Kirja on lastenkirja ja juoni kulkee hyvin sutjakkaasti, mutta vanhemmalle lukijallekin Ozin velho on mukavaa ...