Ihmemaa Oz (Ihmemaa Oz, #1)
Keskiarvo 3.53
3.53 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (83)
Kirjahyllytilastot

Ihmemaa Oz

L. Frank Baum
Julkaistu: 1977 (Art House)
Alkuperäinen nimi: The Wonderful Wizard of Oz
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, lapset
Avainsanat: elokuva
Osallistu keskusteluun (viestejä 1 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1900.

1. laitos: Ozin velho. Otava, 1977. Suomentanut Kersti Juva. Sidottu.
2. laitos: Oz-maan taikuri. Karisto, 1977. Suomentanut Marja Helanen-Ahtola.
3. laitos: Ihmemaa Oz. Art House, 2001. Suomentanut Tuomas Nevanlinna. Kuvittanut Petri Hiltunen. Ulkoasu: Kati Närhi ja Sisko Honkala. Sidottu.
4. laitos: Ihmemaa Oz. Art House, 2011. Suomentanut Tuomas Nevanlinna. Kuvittanut W. W. Denslow, alkuperäisen teoksen kuvat.

Lumoava tarina Dorothyn seikkailusta taianomaisessa Ozin ihmemaassa on lastenkirjallisuuden kirkkaimpia klassikoita. Se kuuluu aikamme rakastetuimpiin satuihin, joka ihastuttaa sekä lapsia että aikuisia.

Pyörremyrsky tempaisee Dorothyn ja Toto-koiran ilmaan ja kuljettaa heidät Kansasista Ozin ihmemaahan. Maan asukkaat pitävät Dorothyä voimakkaana noitana, mutta tytön ainoa toive on palata kotiin Em-tädin ja Henry-sedän luo. Dorothy lähtee etsimään apua Smaragdikaupungissa asuvalta Ozin velholta. Keltaisen tiilitien varrelta mukaan liittyvät Pelätin, Peltimetsuri ja Pelkurileijona. Matka on vaikea ja vaarallinen, mutta siitä selviydytään ystävyyden, älyn ja rohkeuden avulla. Matkaseurue saapuu outoon Ozin linnaan, jossa mikään ei ole sitä miltä näyttää...

muokattu 30.03.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

HelmenkantajaAda Gootti ja Humisevan karju (Ada Gootti, #3)Tuulien taikuri (Maan, veden ja tulen väki, #4)Totuuskeiju (Totuuskeiju, #1)Vedeeran taru (Vedeera, #1)

Kirja-arvioita (4)

Höpsis avatar
Kirjoittanut
3.0
Ozin velho on perinteinen lasten fantasia kirja, jossa on ihmemaa satuolentoineen ja taikaesineineen, sekä hyvät ja pahat hahmot. Kirja on lastenkirja ja juoni kulkee hyvin sutjakkaasti, mutta vanhemmalle lukijallekin Ozin velho on mukavaa kevyttä luettavaa. Hienoinen pettymys oli "mahtavan" Ozin oikea paljastuminen ja kirja saa lukijan välillä huvittumaan värikkäillä hahmoillaan, joista esimerkkejä on Puunhakkaaja Peltinen, lentävät apinat sekä aivoton Variksenpelätti.
Luinwen avatar
Kirjoittanut
4.0
Ihmemaa Oz on klassikko siinä missä Liisa Ihmemaassa tai Tarina vailla loppua. Lasta varmasti ilahduttaa omituiset ja monenkirjavat hahmot, aikuista lukijaa taas kiehtoo tyyli, millä tarina on kerrottu. Ihmemaa Oz on kirjoitettu kuin satu. Siitä tulee mieleen Lumikki ja Tuhkimo ja muut. Ei ne Disneyn siloitellut versiot... vaan ne alkuperäiset, joissa välillä veri lentää ja tapahtumat ovat aika raakoja. Jos tuntee tarinan Ozin velhosta vain elokuvaversion kautta, lukiessa varmasti ... (lisää)
ShadowMaker avatar
Kirjoittanut
3.0
Perus-satufantasia, joka kannattaa lukea! Kepeät,- mutta silti ihanan rakastettavat - , hahmot ihastuttavat kirjan alkumetreiltä asti juonen kulkiessa sopivaa tahtia eteenpäin. Klassinen "fantasia road-trip", joka ei siltikään jätä kylmäksi... Ketään!
Jillponie 2 avatar
Kirjoittanut
4.0
Hyvinkin ehkä hiukan lapsellinen, mutta olen lukenut sarjan nyt 3 kertaa ja pidin siitä. Muuten olisi saanut 5 tähteä, mutta liian nuorille tarkoitettu.
Paikalla 52 vierailijaa
Uusin jäsen: Zahra Osman
Jäseniä yhteensä: 9588