Ozin kapinalliset (Ihmemaa Oz, #2)
Keskiarvo 3.53
3.53 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (30)
Kirjahyllytilastot

Ozin kapinalliset

L. Frank Baum
Julkaistu: 1978 (Art House)
Alkuperäinen nimi: The Marvelous Land of Oz
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, lapset
Osallistu keskusteluun (viestejä 1 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1904.

1. laitos: Ozin maa. Otava, 1978. Suomentanut Kersti Juva. Sidottu.
2. laitos: Ozin kapinalliset. Art House, 2002. Suomentanut Veera Saarelainen. Kuvittanut Petri Hiltunen. Kansi: Kati Närhi. Sidottu.

Lähde mukaan Ozin lumoaviin seikkailuihin! Kirja kertoo Tip-nimisestä pojasta, joka matkaa halki Ozin taikamaan. Mukana ovat myös ensimmäisestä osasta tutut ystävämme Pelätin ja Peltimetsuri.

Tutustut kirjassa moniin Ozin klassisiin hahmoihin, joita ovat muun muassa Jaakko Kurpitsapää, kenraali Jinjur, herra Siira, vanha Mombi sekä prinsessa Ozma. Näet mikä vaikutus on ihmeellisellä elämänjauheella, joka herättää henkiin Jaakko Kurpitsapään. Sahapukin ja Pölkkypään. Olet myös paikalla, kun kuningatar vangitsee Smaragdikaupungin miehet, Tip päättää tehdä taikuuskokeita ja Mombi-velho päästää taikuutensa valloilleen.

muokattu 20.01.2009

Muita kirjoja joista saatat pitää

Archie Greene ja alkemistin kirous (Archie Greene, #2)Vedeera vaarallisilla vesillä (Vedeera, #2)Hirviön kutsuKaamea luokkaretki (Lohikäärmeakatemia, #3)Hullut häät (Lohikäärmeakatemia, #4)

Kirja-arvioita (3)

Luinwen avatar
Kirjoittanut
3.5
Ei aivan yhtä hyvä kuin ensimmäinen kirja, mutta kuitenkin mukiinmenevä jatko-osa. Kirjoitustyyli on muuttunut paljon verrattuna ensimmäiseen osaan. Satumaisuutta on karsittu paljon ja kirja vaikuttaa enemmän, noh, lastenromaanilta. Hahmojen kirjavuus on yhä tallella ja hauskimmiksi hahmoiksi varmaan kohoavat juuri uudet hahmot Jaakko Kurpitsapää ja Sahapukki. Kirjan ongelma on sen juoni. Tarinassa on paljon suunnasta toiseen juoksentelua ilman sen suurempaa syytä. Loppua kohden ... (lisää)
ShadowMaker avatar
Kirjoittanut
3.0
Hyvä jatko-osa Ihmemaa Ozille, vaikkakin tämä ei ole kovinkaan tarpeellinen sellainen. Mutta ihan kelvollinen tarina silti! Hienoa työtä L. Frank Baum!
Jillponie 2 avatar
Kirjoittanut
4.0
Hyvä jatko-osa edelliseen. Hiukan liian lapsellinen vieläkin makuuni, mutta ihan mukava silti.
Paikalla 3 jäsentä ja 51 vierailijaa
Ruska, LordStenhammar, Pisania
Uusin jäsen: Ruska
Jäseniä yhteensä: 9376