Ozin prinsessa (Ihmemaa Oz, #3)
Keskiarvo 3.61
3.61 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (27)
Kirjahyllytilastot

Ozin prinsessa

L. Frank Baum
Julkaistu: 1979 (Art House)
Alkuperäinen nimi: Ozma of Oz
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, lapset
Osallistu keskusteluun (viestejä 1 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1907.

1. laitos: Prinsessa Ozma. Otava, 1979. Suomentanut Kersti Juva. Sidottu.
2. laitos: Ozin prinsessa. Art House, 2002. Suomentanut Inka Parpola. Kuvittanut Petri Hiltunen. Kannen kuvat: Petri Hiltunen. Kansi: Kati Närhi. Sivunvalmistus: Sisko Honkala. Sidottu.

Myrskyävä meri kuljettaa Dorothyn, Ihmemaa Ozin sankarin, Evin taikamaahan, missä uudet, jännittävät seikkailut odottavat häntä – ja kaikkia nuoria lukijoita, jotka uskaltautuvat tähän lumoavaan fantasian maailmaan. Siellä Dorothy tapaa uusia ystäviä, kuten puhuvan kanan, Kuparimiehen ja kauniin prinsessa Ozman. Dorothy kuulee, että Evin kuningatar on lapsineen ilkeän Nomin kuninkaan vankina. Hän ottaa taikamattonsa ja lähtee ystävineen, Pelättimen, Peltimetsurin ja Pelkurileijonan kanssa pelastamaan heitä taian ja arvoitusten valtakunnasta.

Ozin prinsessa viihdyttää kaikenikäisiä lapsia huimine seikkailuineen aina kirjan yllätykselliseen loppuun saakka. Tarinan kruunaa Petri Hiltusen hieno kuvitus.

muokattu 13.01.2009

Muita kirjoja joista saatat pitää

Hirviön kutsuPaluu Uppelukseen (Hukkuneiden laakso, #2)ÄänihäkkiLumen valtakuntaAlice Peilintakamaassa

Kirja-arvioita (2)

Luinwen avatar
Kirjoittanut
4.0
Parempi kuin kirjasarjan toinen osa, mutta ei ihan yllä ensimmäisen osan tasolle. Kirjan aloitus on lupaava. Jälleen Dorothy joutuu omituista reittiä omituiseen maahan ja lähtee seikkailemaan löytäen matkan varrella uusia ystäviä. Vasta sitten kun prinsessa Ozma ilmaantuu paikalle, Dorothy uhkaa pahasti jäädä pelkäksi sivuhahmoksi. Jopa siinä määrin, että päivän loppujen lopuksi pelastaa nokkela kana Ville (tai Villiina). Joka tapauksessa tarina on täynnä mielikuvitusrikkaita ja pelottaviakin yksityiskohtia, joiden parissa kyllä viihtyy.
Jillponie 2 avatar
Kirjoittanut
4.0
Tämä oli hiukan parempi, kuin edelliset. Enemmän makuuni. Suosittelen kuitenkin koko kirjasarjaa n. 8-12 vuotiaille
Paikalla 28 vierailijaa
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455