Ozin velho (Ihmemaa Oz #4) - L. Frank Baum6.34

Alkuteos ilmestynyt 1908. Suomentanut Inka Parpola. Kuvittanut Petri Hiltunen. Kannen kuvat: Petri Hiltunen. Kansi: Kati Närhi. Sidottu.

Maanjäristyksen seurauksena Dorothy putoaa ystävänsä Zebin, Heureka-kissanpennun ja Jim-hevosen kanssa suuren halkeaman läpi syvälle maan sisään. Kun yhdeksää pientä porsasta kantava Velho liittyy heidän seuraansa, alkaa seikkailu, joka vie lukijan huikaisevalle matkalle halki maanalaisten ihmemaiden.

Uskomattomalla matkallaan Dorothy ystävineen kulkee läpi mangaboiden oudon vihannesvaltion, tutustuu Voon laakson näkymättömiin ihmisiin ja pakenee hirmuisia, puisia gargoileja. Huimien seikkailujen jälkeen matkaajat saapuvat ihmemaa Oziin, jossa he tapaavat vanhat ystävänsä prinsessa Ozman, Peltimetsurin, Pelättimen ja Pelkurileijonan. Odottamattomia yllätyksiä tapahtuu, kun Jim päätyy kilpajuoksuun Sahapukin kanssa ja kun Heurekaa syytetään yhden pikkuporsaan syömisestä. Jännittävä Ozin velho on neljäs osa Ozin lumoavien seikkailujen sarjaa.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Adlibris tarjoaa 10% alennuksen kaikista tuotteista koodilla FALL4BOOKS (voimassa 22.-24.10.)

Julkaistu: 2003
Kustantaja: Art House
Tyylit: fantasia, lapset
Alkuperäinen nimi: Dorothy and the Wizard of Oz
Arvosanalla: 6.34/10
Arvosanoja: 15
Muokattu: tammikuu 13, 2009

Ihmemaa Oz -kirjasarja

Ihmemaa Oz (Ihmemaa Oz #1)7.06
Ozin kapinalliset (Ihmemaa Oz #2)7.06
Ozin prinsessa (Ihmemaa Oz #3)7.22
Ozin velho (Ihmemaa Oz #4)6.34
Tie Oziin (Ihmemaa Oz #5)5.94

Kirja-arvioita

6/10 |
huhtikuu 12, 2014
Neljännessä osassa Dorothy päätyy ystävineen maan alle. Paikka on täysin erilainen kuin aiemmissa kirjoissa, mikä tuo omaa viehätystään kirjaan, mutta muuten Ozin velho kärsii hieman samoista ongelmista kuin aiempi kirja. Dorothy jää ...
8/10 |
maaliskuu 09, 2012
Nyt huononi edellisestä hiukan, mutta parempi kuin kaksi ensimmäistä. Mukavaa iltalukemista