Tie Oziin (Ihmemaa Oz #5) - L. Frank Baum5.94

Alkuteos ilmestynyt 1909. Suomentanut Inka Parpola. Kuvittanut Petri Hiltunen. Kannen kuvat: Petri Hiltunen. Kansi: Kati Närhi. Sidottu.

Tie Oziin jatkaa kansasilaisen Dorothy-tytön ja Toto-koiran huimien seikkailujen sarjaa ja johdattaa lukijan vaiheikkaalle matkalle kohti Smaragdikaupunkia.

Ihmemaa Oz -sarjan viidennessä osassa Dorothy ja hänen Toto-koiransa eksyvät lähtiessään näyttämään tietä Rähjäukolle. Matkan varrella seurueeseen liittyy pieni poika nimeltä Välkky-Ville – joka ei ole aivan nimensä veroinen – sekä Sateenkaaren tytär Polykromi, hekin eksyksissä. Uusien ystävysten päämääränä on löytää Smaragdikaupunkiin, jotta Dorothyn ystävä, prinsessa Ozma, voi auttaa heitä pääsemään takaisin kotiin. Kaikenlaista kuitenkin sattuu, ennen kuin matkanpää on saavutettu: ystävykset kohtaavat muun muassa Kettulan eriskummalliset, uljaasti pukeutuneet kettuasukkaat sekä aasikuningas Hirnupotkun. Ja Ozin ihmemaassa, jossa valmistaudutaan Ozman syntymäpäivien juhlintaan, lukija tapaa jälleen Peltimetsurin, Pelättimen, Tiktakin, Villiinan sekä muut edellisistä osista tutut hahmot.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Julkaistu: joulukuu 2004
Kustantaja: Art House
Tyylit: fantasia, lapset
Alkuperäinen nimi: The Road to Oz
Arvosanalla: 5.94/10
Arvosanoja: 15
Muokattu: kesäkuu 07, 2009

Ihmemaa Oz -kirjasarja

Ihmemaa Oz (Ihmemaa Oz #1)7.06
Ozin kapinalliset (Ihmemaa Oz #2)7.06
Ozin prinsessa (Ihmemaa Oz #3)7.22
Ozin velho (Ihmemaa Oz #4)6.34
Tie Oziin (Ihmemaa Oz #5)5.94

Kirja-arvioita

6/10 |
huhtikuu 13, 2014
Viimeisen osan juoni muistuttaa niin paljon aiempien kirjojen juonta, että tuntuu siltä kuin kirjailija kaivelisi jo idealaarin pohjia. Tarinassa on jälleen paljon uusia, kirjavia hahmoja ja mielenkiintoisia kohtia (kuten Surmaavan sannan ...
8/10 |
maaliskuu 09, 2012
Viimeinen osa. Hiukan harmitti kun kirja loppui, sillä olisin halunnut kuitenkin lukea vielä vähän lisää Dorothyn seikkailuista.