Kaksi miekkaa (Metsästäjän miekat #3) - R. A. Salvatore 7.52   141

Alkuteos ilmestynyt 2004. Suomentanut Mika Renvall. Kannen kuva: Todd Lockwood. Nidottu.

Drow hiipii varjoissa.
Peikot kontrolloivat soita.
Örkit hallitsevat vuoria.
Ja aika on kulumassa loppuun.

Mithralsalia piiritetään. Nesmé on valloitettu ja jopa voimakas Hopeakuu liittyy sotaan mukaan. Drizzt taistelee yksin, ja sota lähestyy veristä loppuaan.

Mustan haltian on löydettävä uusia liittolaisia tai tuhouduttava muiden sivistyneiden rotujen mukana.
Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu maaliskuu 4, 2005 (Jalava)
Alkuperäinen nimi The Two Swords
Tietoja muokattu marraskuu 2, 2023

Metsästäjän miekat

Sarja sisältää 3 pääteosta ja yhteensä teoksia 3 kpl.

Jatkoa Pimeyden polut -sarjalle.

Pääsarja Drizztin legenda

Tuhat örkkiä (Metsästäjän miekat #1) 7.20   158
Yksinäinen drow (Metsästäjän miekat #2) 7.16   148
Kaksi miekkaa (Metsästäjän miekat #3) 7.52   141

Kirja-arviot & arvosanat

Lavinette
Arvosanat 249
Kirja-arviot 4
Viestit 0
heinäkuu 23, 2009
8 / 10

Kaksi miekkaa oli mielestäni sitä perus Salvatorea. Mukana on juonitteluja örkkien, mustien haltioiden, jääjättiläisten ja about kaikkien sotaan liittyvien kansojen välillä. Kyseisten kansojen kantoja katsotaan myös jokaista erikseen, varsinkin johtajien mielenliikkeitä seurataan tarkemmin kuin missään muissa R.A Salvatoren kirjoissa. Tarina tapahtumineen eteni hyvää vauhtia ja tapahtumat eri puolilla sotatannerta oli kurottu hyvin yhteen ja kaikki luisti erinomaisesti saaden juonesta entistäkin mielenkiintoisemman ja monisyisemmän. Drizzt kulkee haltiaystävänsä kanssa örkkiarmeioiden keskellä tavoitteenaan kostaa örkkikuninkaalle ystäviensä kuviteltu menetys ja samalla tavoitteena on myös pelastaa Auringonnousu niminen pegasus. Siinä samalla Drizzt etsii omaa tietänsä haltian elämässä. Mukana on osan vaihtuessa tuttuja pohdiskeluja Drizzin elämästä, omastatunnosta, moraalista yms. Drizzt tulee entistä tietoisemmaksi omista tunteistaan Catti-Brietä kohtaan ja kaksikon suhde syveneekin mukavasti kummankin omalla taholla, vaikkeivat he edes tiedä onko toinen hengissä. Lopullisen taistelun lähestyessä on tehtävä uskaliaita valintoja ja pistettävä likoon enemmän kuin koskaan ennen. Kuinka alakynnessä olevan Mithralsalin lopulta käy? Kokonaisuutena erittän onnistunut ja oiva päätös Metsästäjän miekat- trilogialle. Ehdottomasti lukemisen arvoinen teos, joka kuuluu jokaisen Salvatoren tuotannon lukijan kirjahyllyyn.

Zimi
Arvosanat 9
Kirja-arviot 3
Viestit 0
elokuu 1, 2008
10 / 10

En ole ennen lukenut R.A Salvatoren kirjoja, joten tämä kirja on ensimmäinen laatuaan, jonka olen lukenut tältä fantasian Suurruhtinaalta. Odotukseni kieltämättä hipoivat taivaita kirjaa avatessani, mutta ei ihan syyttä, sillä onhan mies ehtinyt kirjoittaa elinaikanaan monen monta suosittua fantasiakirjaa Forgotten Realms sarjassa. Nyt luettuani kirjan voin kertoa saaneeni positiivisen yllätyksen, kun pidinkin kirjasta näin paljon. Pelkäsin alkujaan etten saisi juonesta kiinni, kun kirja oli Metsästäjän miekat sarjan 3.osa, mutta tarinasta saikin melko helposti otteen, sillä juoni oli mukaansatempaavaa. Tempo oli sopivan vauhdikasta kirjassa, eikä kirjaa olisi millään halunnut laskea pois käden ulottuvilta. Lukemista valitessani Kaksi miekkaa kirjan hieno kansi pisti silmään ensi alkuun, mutta myös kansien välissä olevan tarinan voin todeta upeaksi. Kun sen rytmiin on päässyt mukaan, on päähenkilöiden vauhdista vaikea tipahtaa pois. Matkan aikana lukija tavallaan ”kasvaa” ihmisenä luettuaan yhden päähenkilön Drizzt Do’Urdenin ajatuksia elämästä ja kuolemasta, joita on joka luvun alussa. Ne sanat, jos mitkä tekevät meistä vähän viisaampia kirjassa, mutta jos et etsi viisautta fantasian maailmasta, niin voit silti ihastella ja hykerrellä itseksesi luettuasi… ah … niin söpöistä siivekkäistä hevosista Auringonnoususta – ja laskusta, jotka ovat tiiviisti seikkailussa mukana. Tarinassa edetessäni toivoin koko sydämeni pohjasta sitkeän kääpiökuningas Bruenorin joukkojen voittavan ja karmeiden örkkien häviävän. Kirja ottaa hauskasti kantaa myös örkkien puolesta, sillä niidenkin näkökannalta katsoen on kirjoitettu lukuja ja lukija saa vaihtoehdon mennä örkkien puolelle, sillä jako hyvän ja pahan välillä ei ole automaattinen. Juuri tämä oman puolen valinta tempaisee lukijan kirjaan niin voimakkaasti mukaan ja tuo lukijansa seikkailun huuman keskelle. Voi vain ihailla kertomusta lukiessaan kuinka kirjan ihmiset, kääpiöt, haltiat, örkit, jättiläiset ja monet muut panevat itsensä likoon ja katselevat kuolemaa silmästä silmään vakaumuksensa puolesta oli se sitten kunnia tai pelkuruus. Varsinkin kääpiöille credit uskollisuudesta ja huumorintajusta, sillä heidän puuhastelujaan ei voi olla lukematta pieni hymynkare huulilla. Tuhansia ja taas tuhansia eläviä olentoja kuolee tässä kirjassa molemmilta puolilta tasapainon säilyessä samana kirjassa. Mutta jos vaaka ei kallistu kummallekaan puolelle, onko taistelemisessa sitten enää mitään ideaa..? Lue ja ota itse selvää! Arvosta arviotani ja anna omasi työstäni ! Zimi kiittää ja kumartaa !

samuel
samuel
Arvosanat 842
Kirja-arviot 6
Viestit 1
heinäkuu 17, 2023
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
KiLLPaTRiCK
KiLLPaTRiCK
Arvosanat 246
Kirja-arviot 2
Viestit 369
lokakuu 12, 2022
Antoi 9 / 10 arvosanan kirjalle
hyperionfin
hyperionfin
Arvosanat 7
Kirja-arviot 0
Viestit 0
helmikuu 14, 2021
Antoi 10 / 10 arvosanan kirjalle
readerX
readerX
Arvosanat 132
Kirja-arviot 0
Viestit 0
huhtikuu 21, 2019
Antoi 4 / 10 arvosanan kirjalle
Murtunut Varjo
Murtunut Varjo
Arvosanat 264
Kirja-arviot 6
Viestit 2
lokakuu 14, 2017
Antoi 6 / 10 arvosanan kirjalle
Dúath
Dúath
Arvosanat 70
Kirja-arviot 2
Viestit 65
elokuu 10, 2016
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
Epeli_88
Epeli_88
Arvosanat 214
Kirja-arviot 2
Viestit 42
elokuu 16, 2015
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
Beldarius
Beldarius
Arvosanat 136
Kirja-arviot 0
Viestit 5
heinäkuu 13, 2015
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle