Molly Moon – hervoton hypnoosiseikkailu (Molly Moon, #1)
Keskiarvo 3.44
3.44 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (118)
Kirjahyllytilastot

Molly Moon – hervoton hypnoosiseikkailu

Georgia Byng
Julkaistu: 2003 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Molly Moon's Incredible Book of Hypnotism
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 2002. Suomentanut Ulla Selkälä. Päällyksen kuvitus: David Roberts. Päällyksen typografia: Eija Kuusela. Sidottu.

Kymmenvuotias orpotyttö Molly Moon asuu kammottavassa Hardwick House -orpokodissa. Siellä pitää kuria ilkeä johtajatar, joka on ottanut Mollyn silmätikukseen. Ainoa valo Mollyn hirveässä arjessa on ystävä Rocky, joka pelastaa kömpelön Mollyn monesta pinteestä ja jonka kanssa voi aina ”laulaa mainoksia”. Mainosten maailman kiiltävä yltäkylläisyys edustaa orpolapsille suurinta kuviteltavissa olevaa onnea. Tämä harrastus kuitenkin viedään Mollylta, kun Rocky adoptoidaan oikeaan perheeseen.

Toivoa on näkyvissä, kun Molly löytää ikivanhan Hypnoosikäsikirjan, josta hän oppii tämän tuiki tarpeellisen taidon. Pian häntä ei enää pidättele mikään. Hän livahtaa orpokodista ja suuntaa New Yorkiin, missä toivoo saavansa kunniaa ja mainetta sekä tapaavansa kaverinsa Rockyn. Mollyn mukana hyörii ilkeälle johtajattarelle kuulunut Petula-mopsi. Se tunnettiin ennen pahansisuisena piskinä, mutta Molly on hypnotisoinut sen kiltiksi.

New Yorkissa Molly pistää tuulemaan. Hän hypnotisoi itsensä musikaalitähdeksi ja viettää ylellistä elämää hotellin morsiussviitissä. Hypnoositaiturin elämä ei kuitenkaan ole pelkkää ruusuilla tanssimista. Mollyn perässä laukkaa kavala professori Nockman, joka on päättänyt napata Hypnoosikäsikirjan itselleen. Vauhdikkaiden vaiheiden jälkeen – joissa tarvitaan puutarhatonttujenkin apua – professori löytää mielekkäämpää tekemistä ja Molly herää huomaamaan luksuselämän varjopuolet. Olisivatko hänen oikeat ystävänsä sittenkin Hardwick Housessa?

”…kaikki perinteisen, viihdyttävän tarinan ainekset: syrjitty sankaritar joka voittaa vastukset, juonessa taikuutta ja aimo annos jännitystä. Molly Moon lumoaa nuoret lukijat.” (John Malam, Manchester Evening News)

(muokattu 11.01.2009)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Nekropolis (Viisi vartijaa, #4)Salamurhaajan oppipoika (W.A.R.P., #1)Merenjumalan poika (Olympoksen sankarit, #2)Safiirinsini (Rakkaus ei katso aikaa, #2)Kadotettujen sielujen kaupunki (Varjojen kaupungit, #5)

Kirja-arvioita (1)

Lilli Pii avatar
Kirjoittanut ()
3.5
Ihan hyvä. Hiukan ärsyttävän överi. Mutta ei se mitään. Kuten jo sanoin, ihan hyvä.
Paikalla 28 vierailijaa
Uusin jäsen: Jimbo Whateverson
Jäseniä yhteensä: 8723