Mammutit: Hopeaturkki

Stephen Baxter
fantasia > eläinfantasia
Mammutit: Hopeaturkki (Mammutit #1) - Stephen Baxter6.28

Kannessa: Mammutit: Ensimmäinen kirja: Hopeaturkki. Alkuteos ilmestynyt 1999. Suomentanut Pekka Pakkala. Kansi: Tommi Hänninen. Sidottu. Paleofiktio, SF.

90-LUVUN RUOHOMETSÄN KANSAA.

Siperia. Nyt. Mammutteja on vielä elossa.


Ne tuntevat maapallon hitaan pulssin ja niiden muistot yltävät miljoonia vuosia vanhojen jääkenttien syntymisen taakse.

Niiden tarinat kertovat maailman luomisesta, mammuttien legendojen sankareista ja ihmisrodun synnystä. Ne ovat eläneet aikojen alusta rauhassa legendojensa mukaisesti, ne ovat selvinneet hirmuliskojen ajasta ja taivaalla välähtäneestä hirvittävästä valosta, joka muutti elämän kulun maapallolla. Mutta nyt ne joutuvat kohtaamaan pelottavimman vihollisensa – ihmiset ovat löytäneet viimeiset mammutit kaukaiselta saarelta Siperiasta ja aikovat saattaa loppuun kauan sitten aloittamansa jahdin tappamalla ja vangitsemalla lauman jäseniä.

Hopeaturkki joutuu kohtaamaan elämänsä suurimman haasteen, lauman nuoren johtajan on selvittävä jäätävien vesien, ihmisen ja sivistyksen vaaroista pitääkseen lajinsa elossa.

Mammuttien näkökulmasta kerrottu tarina on taidokkaasti kirjoitettu eepos elämän synnystä, rohkeudesta ja luonnon voimasta. Mammutteja laajasti tutkinut Stephen Baxter nivoo tieteellisistä tosiasioista ja mytologiasta Suuren tarinan esihistorialliseen usvaan peittyneistä jättiläisistä.

”Uskomaton punos tietoa ja mytologiaa mammuteista, samaan aikaan kiehtova ja liikuttava kirja.” – Kirkus Review

”Kiehtovinta luettavaa ovat mammuttien saagat, eli tarinat lajin menneisyydestä.” – Lassi Kurkijärvi, Aamulehti

Arvosana kirjalle


Julkaistu: 1999
Kustantaja: Like
Tyylit: fantasiaeläinfantasia
Alkuperäinen nimi: Silverhair
Arvosanalla: 6.28/10
Arvosanoja: 39
Muokattu: maaliskuu 05, 2016

Mammutit -kirjasarja

Mammutit: Hopeaturkki (Mammutit #1)6.28
Mammutit: Pitkähammas (Mammutit #2)6.38
Mammutit: Jääluu (Mammutit #3)5.90

Kirja-arvioita

8/10 |
lokakuu 27, 2014
En ollut sarjaan tutustunut sen kummemmin kun lukemisen aloitin, ja lähdin sillä pohjalla että se on paleofiktiota. Kirja oli ihan hyvä, etenevä ja toimiva, asiallisen oloista tekstiä, ja kuvausta mammuttien normaalista elämästä. ...