Manaaja
Keskiarvo 3.97
3.97 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (17)
Kirjahyllytilastot

Manaaja

William Peter Blatty
Julkaistu: 1972 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: The Exorcist
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu
Avainsanat: elokuva

Alkuteos ilmestynyt 1971. Suomentanut Matti Kannosto.

1. painos Paholaisen riivaama. Tammi, 1972. Sidottu, kansipaperi.
2. painos: Manaaja. Tammi, 1988. Sidottu, kansipaperi.

Horror Writer Association's Top 40 Horror Book of All Time.

Jotkut ihmiset uskovat että paholainen on todellisuutta; että sen pimeä mahti voi henkilöityä jossain ihmisessä, tuhoavana, riettaana, kauhistavana... Kuka voi varmasti väittää, että näin uskovat ihmiset olisivat väärässä?

MANAAJA

Kauniin näyttelijätär Chris MacNeilin talossa rauhaisan sivukadun varrella on kehittynyt kammottava taistelu. Chrisin 11-vuotias Regan-tytär on alkanut osoittaa pelottavan henkisen muutoksen merkkejä. Lääkärit ja psykiatrit ovat voimattomia. Jokin pimeä mahti on ottanut valtaansa tytön. Hän puhuu vierailla äänillä kummallisia kieliä, tekee luonnottomia, vastenmielisiä tekoja. Hänen ruumiilliset voimansa ovat yliluonnolliset.

Tapahtuu selittämätön murha; koko talo järkkyy outojen hirvittävien voimien puristuksessa. Chrisin ja hänen tyttärensä ainoana toivona on jesuiittaisä Damien Karras, jonka hauraassa olemuksessa asuu palava henkinen voima ja syvä tietous siitä, minkä kanssa hän on joutunut tekemisiin. Reganin kuolemalle löyhkäävässä makuuhuoneessa, veren, saastan ja jäätävän tuonpuoleisen kylmyyden keskellä käydään vavahduttava kamppailu, jossa ihmissielua raastava paholaisen mahti murretaan hirvittävällä hinnalla.

Kauhuromaanien kuuluisimpia – »karmivaa, hetkeksikään hellittämätöntä jännitystä» – Publishers Weekly

Miljoonapainokset USA:ssa – filmi nähty myös Suomessa.

muokattu 16.03.2020

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kuvernöörin nousu (The Walking Dead: Kuvernööri-sarja, #1)SarvetSydäntorniStepanin koodeksi (Kuoriaiskirjat, #4)The Walking Dead: Kolmas kirja (The Walking Dead, #3)

Kirja-arvioita (1)

Khosmar avatar
Kirjoittanut
4.5
Kun nimen Manaaja mainitsee, tuskin kenellekkään tulee välttämättä ensimmäisenä mieleen William Peter Blattyn tunnetuin romaani vaan se kuuluisa kauhuelokuvaklassikko, joka tähän teokseen perustuu. Minun on pakko lukeutua myös tähän ryhmään nähtyäni tietenkin leffasovituksen ennen kirjan lukemista, joten vaikka kuinka yritin lukea tarinan vertailematta niitä hirveästi elokuvaan, niin epäonnistuin siinä totaalisesti. Kuten Robert Blochin kirjoittamassa Psykossa (arvaatte ... (lisää)
Paikalla 26 vierailijaa
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455