Paholaisleegio

William Peter Blatty
Julkaistu: 1985 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: Legion
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu
Avainsanat: elokuva

Alkuteos ilmestynyt 1983. Suomentanut Pirjo Helasti. Kansi: Nikolai Punin. Sidottu, kansipaperi.

Musta kuuromykkä lehdenjakajapoika on raa'asti ristiinnaulittu. Tutkijaksi määrätty poliisiluutnantti Bill Kinderman, joka hämmentää työtovereitaan mutisemalla Jumalasta ja paholaisesta, Neanderthalin ihmisestä ja Shakespearesta, huomaa kauhukseen, että murhatun kämmenessä on Kaksosen merkki. Voiko kaksitoista vuotta sitten kuollut Kaksos-murhaaja yhä olla elossa?

Toinen toistaan käsittämättömämpiä murhia tapahtuu lisää, ja kaikissa merkit jotka vain poliisi tietää. Epäiltyjen listalla ovat vanha nainen joka oli ensimmäisen murhan silminnäkijä, neurologi joka ei enää kestä elämän hänen potilailleen aiheuttamaa tuskaa, psykiatri jolla on makaaberi huumorintaju ja syyllistävä salaisuus, mielenterveydeltään häiriintynyt potilas suljetun osaston hiljaisuudessa. Yhtäkkiä Kinderman huomaa, että häntä ja hänen perhettään uhataan. Ja joutuessaan tekemisiin hätkähdyttävän persoonallisuuden kanssa hän on menettää oman mielenterveytensä.

Paholaisleegio on ajattelevan lukijan kauhuromaani, joka amerikkalaiskriitikoitten mielestä on vielä parempi kuin huippumyynnit kerännyt Manaaja.

muokattu 16.03.2020

Muita kirjoja joista saatat pitää

Friikkisirkus (Darren Shanin tarina (sarjakuva), #1)Ruumiittomat: Suomalaisia aavenovellejaSiivekäs kuolema ja muita kertomuksia (H. P. Lovecraftin kootut teokset, #5)The Walking Dead: Kolmas kirja (The Walking Dead, #3)Yönäytös
Paikalla 31 vierailijaa
Uusin jäsen: fiona
Jäseniä yhteensä: 9325