Ilmarin ihmelääke
Keskiarvo 3.32
3.32 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (57)
Kirjahyllytilastot

Ilmarin ihmelääke

Roald Dahl
Julkaistu: 1989 (Art House)
Alkuperäinen nimi: George's Marvelous Medicine
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, lapset

Alkuteos ilmestynyt 1981. Suomentaneet Asser Korhonen ja Antti Mäkinen. Kuvittanut Quentin Blake. 6. painos 2002. Sidottu.

West Australian Young Readers' Book Award for Younger Readers 1984.

Ilmarin on yksinkertaisesti tehtävä jotain kamalalle isoäidilleen, jolla on maailman kuvottavimmat syömätottumukset. Yleensähän isoäidit ovat herttaisia ja syövät kermakakkuja, mutta Ilmarin isoäidin lempiruokaa ovat tuhatjalkaiset, etanat kaalin kera ja pihtihännät.

Ilmari harkitsee erilaisia mukavia tapoja laittaa isoäiti kuriin; hän haluaisi tiputtaa käärmeitä tämän kaula-aukosta ja laittaa pommeja tämän tuolin alle. Mutta kaikki nämä sinällään käyttökelpoiset ideat saavat väistyä, kun hän päättää tehdä lääkkeen, joka muuttaa isoäidin kiltiksi vanhaksi rouvaksi tai saa tämän häviämään kokonaan. Ilmarin ihmelääkkeessä on aineksia karvanpoistoaineesta pakkasnesteeseen ja se saakin aikaan melkoisen mielenkiintoisia tuloksia.

(muokattu 19.02.2014)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Ella Auran tuomiopäiväkirja (Ella Aura, #1)Tuulien taikuri (Maan, veden ja tulen väki, #4)Hullut häät (Lohikäärmeakatemia, #4)Ada Gootti ja synkeä sinfonia (Ada Gootti, #4)Lumisisko

Kirja-arvioita (3)

Billy avatar
Kirjoittanut ()
3.0
Tämä on juuri tavanomainen Dahl-kirja. Erikoiset henkilöt ja erikoiset, suorastaan taianomaiset tapahtumat. 3 tähteä, koska isoäiti ja kerrassaan nerokas ihmelääke olivat aivan loistavia. Miinuspisteitä ropstahti, koska juoni ei ollut järin kummoinen. Tapahtumat kyllä olivat, mutta tässä kirjassa Dahl ei aivan yltänyt siihen nerokkuuteen, mitä hänen kirjoissaan yleensä on.
Nafisan avatar
Kirjoittanut ()
2.5

Dahlin lastenkirjat yllättävät joka kerta. Miehen kirjoitustyyliä kuvaillaan usein anarkistiseksi ja tosiaankin, hänen hahmonsa eivät aina noudata lakia tai hyvää moraalia, sen verran erikoisia persoonia on kirjailija luonut. Samaan päättömään joukkoon kuuluu tämä vuonna 1981 päivänvalon nähnyt Ilmarin ihmelääkekin. 

Ilmari Intomielellä on ilkeä, lastenlastaan jatkuvasti komenteleva mummo, josta käytetään aika rajuja nimityksiä, kuten "vanha ämmä". Ilmari ... (lisää)

Matti Karjalainen avatar
Kirjoittanut ()
2.5
Roald Dahl! Anarchy in the U.K.! Roald Dahlin "Ilmarin ihmelääke" (Art House, 2001) on brittiläisen anarkistihumoristin lastenkirja, joka kertoo maatilalla yhdessä isänsä, äitinsä ja mummonsa kanssa kahdeksanvuotiaasta pojasta nimeltä Ilmari Intomieli. Ilmarin mummo on ihan karmea noita-akka, joka simputtaa ja kiusaa lapsenlastaan minkä vaan ehtii. Niinpä Ilmari päättää keittää kattilallisen ihmelääkettä, joka sisältää muun muassa lattiavahaa, koirien kirppupulveria, ... (lisää)
Paikalla 39 vierailijaa
Uusin jäsen: Ninni Steier
Jäseniä yhteensä: 8853