Joku kaltaisesi
Keskiarvo 3.63
3.63 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (4)
Kirjahyllytilastot

Joku kaltaisesi

Roald Dahl
Julkaistu: 1970 (Otava)
Alkuperäinen nimi: Kiss, Kiss & Someone Like You
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, kokoelma, mainstream

Sisältää puolet novelleista kokoelmista Kiss, Kiss (1960) ja Someone Like You (1953). Suomentanut Pentti Saarikoski. Yhdentoista novellin kokoelma, jossa kolme fantasianovellia.

1. laitos: Otava, 1970.
2. laitos: yhteissidos teoksen Rakkaani, kyyhkyläiseni kanssa. Suuri Suomalainen Kirjakerho, 1985. Eri kansikuva. Sidottu, kansipaperi.

Tämä Roald Dahlin novellikokoelma sisältää tarinoita maailmasta, jossa voi tapahtua mitä merkillisimpiä asioita. Kuten tällaista: tynnyrissä kasvanut poika maistaa täysikasvuisena ensi kertaa elämässään lihaa, haltioituu, tahtoo tietää kaiken siasta. Lähtee tutustumiskäynnille teurastuslaitokseen ja kokee tosi yllätyksen.

Melkein kaikilla Dahlin ihmisillä on jokin kaiken valtaava suunnitelma, päähänpinttymä tai haave. Sen lähtökohtana on niin sanottu inhimillinen tekijä, johon sitten riivaaja iskee, kasvattaa siitä epäinhimillisen pahkan ja nitistää viimein koko ihmisen. Dahlin mustat novellit ovat pohjimmaltaan lohdullista ja turvallista luettavaa juuri siksi, että epäonnistumisen kaava ei petä koskaan.

”Dahl saattaa monien mielestä olla aika häkellyttävä tuttavuus, mutta samalle aaltopituudelle virittynyt lukija nauttii hänen jutuistaan suurenmoisella tavalla. Hän tarjoaa ennen kaikkea älyllistä nautintoa, joten nimitys jännityskirjailija ei läheskään täysin peitä hänen poikkeuksellista laatuaan.” – Alpo Routasuo, Kirjastolehti

muokattu 16.01.2009

Muita kirjoja joista saatat pitää

Elämä elämältäAarnihauta ja muita kertomuksiaSanasinfonia: Novelleja SibeliuksestaMoby DollAvoin ikkuna ja muita tarinoita
Paikalla 39 vierailijaa
Uusin jäsen: Ilona
Jäseniä yhteensä: 9574