Kuka pelkää noitia
Keskiarvo 3.81
3.81 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (149)
Kirjahyllytilastot

Kuka pelkää noitia

Roald Dahl
Julkaistu: 1990 (Art House)
Alkuperäinen nimi: The Witches
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, lapset
Avainsanat: noidat

Alkuteos ilmestynyt 1983. Kuvittanut Quentin Blake. Suomentanut Sami Parkkinen. 7. painos 2005. Sidottu.

Whitbread-palkinto 1983.

Tämä ei ole satu, tämä on tarina oikeista noidista. Oikeat noidat ovat vaarallisimpia olentoja maanpäällä. Mistä voit tietää kuka on oikea noita ja kuka vain tavallinen herttainen rouva?

Jos et vielä tiedä, sinun on parasta ottaa se nopeasti selville – sillä oikeat noidat eivät inhoa mitään niin paljon kuin lapsia ja heillä on kaikenmoisia keinoja päästä näistä eroon. Tämä tarina kertoo kaiken mitä sinun tarvitsee tietää.

Kuka pelkää noitia sai lastenkirjallisuuden arvostetuimman palkinnon – Whitbread-palkinnon – ilmestyessään vuonna 1983.

muokattu 01.01.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Anni ManninenNoidan kummityttöVelhologia: Merlinin salaisuuksien kirjaPikku noitaluuta (Leija-sarja, #17)Suuri noitatieto

Kirja-arvioita (6)

fanpire avatar
Kirjoittanut
3.0
Minäkin muistan kirjasta ensimmäisen kerran kuulleeni, kun ala-asteen opettaja luki sen luokalle ääneen. Olen sen jälkeen tämän muutaman kerran lukenut itsekin. Pienempänä kirja oli hirveän jännä, mutta sekava. Nykyään se on vain sekava, siitä ei oiken tahdo saada selvää ja se on kirjoitettutodella (minun mielestäni) ärsyttävällä ylimalkaisella tavalla..... Kolme tähteä annoin sen hyvän lapsuuden muiston kunniaksi :)
Adolfina Romanov avatar
Kirjoittanut
3.5

Hauska ja yllättävä kirja. Dahlilla todella omaleimainen ote, eikä missään muualla ole tullut vastaavanlaisia hahmoja ja tapahtumia vastaan samojen kansien välissä. Etenkin loppuratkaisu on niin epälooginen, ettei sitä osaa lainkaan odottaa, eikä oikein tiedä, pitäisikö olla iloinen vai surullinen vai mitä.

Mayia avatar
Kirjoittanut
4.0
Muistan lukeneeni tämän ala-asteella useampaankin otteeseen ja oli silloin yksi suosikkikirjoistani jännittävän tarinan ansiosta. Pitäisi napata jollain kirjastoreissulla mukaan ja lukea uudestaan, josko tarina yhä jaksaa innostaa.
Nafisan avatar
Kirjoittanut
3.5
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Hermione Granger avatar
Kirjoittanut
4.5
Pidin kirjasta. Luin sen parissa illassa. Dahlin kirjoitus on eloisaa ja mukaansa tempaavaa- suosittelen kaikille.
ShadowMaker avatar
Kirjoittanut
2.5
Ollessani ala-asteella opettajani luki tätä luokalleni ääneen. Itse en oikein koskaan saanut ideasta täysin kiinni, vaikka muistelen kyllä kuunteleeni tarkkaankin. Jokin tässä mättää, en tiedä oikein mikä... Tai mättääkö tässä nyt loppujen lopuksi sitten mikään. No, ainoa asia minkä voin varmasti todeta on se, ettei tämä oikein ollut minun kirjani. Kaksi ja puoli tähteä.
Paikalla 28 vierailijaa
Uusin jäsen: Ruska
Jäseniä yhteensä: 9376