Ilmalaiva yhdeksän
Keskiarvo 3.00
3.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (1)
Kirjahyllytilastot

Ilmalaiva yhdeksän

Thomas H. Block
Julkaistu: 1986 (Otava)
Alkuperäinen nimi: Airship Nine
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, jännitys
Avainsanat: ydinsota

Alkuteos ilmestynyt 1984. Suomentanut Jyri Raivio. Kansi: Kauko Allén. Sidottu, kansipaperi.

Hyistä jännitystä! Ihmiskunnan viimeisten eloonjääneiden kohtalondraama!

Thomas H. Block tunnetaan jännittävien, todenmakuisten ilmailuseikkailuiden kirjoittajana. Tapahtumien ketju alkaa nytkin pilvien yläpuolelta, peruuttamattomammin kuin koskaan...

Amerikkalaisten automaattinen avaruusasema joutuu vastaanottamaan ylisuuren annoksen röntgensäteitä ja laukaisee 48 ydinohjusta Neuvostoliitossa oleviin kohteisiin. Neuvosto-ohjukset laukeavat välittömään vastaiskuun ja silmänräpäyksessä tuomiopäivästä on tullut todellisuutta. Kolmas maailmansota on alkanut ja loppunut, kestettyään vajaan tunnin. Tuhansien vuosien sivilisaatio ja miljardit ihmiset ovat muuttuneet tuhkaksi – vahingossa.

On kuitenkin kaksi pientä ihmisryhmää, jotka eivät tiedä mitään tästä katastrofista. Amerikkalainen Ilmalaiva yhdeksän, ilmaa kevympi rahtia ja matkustajia kuljettava alus on tavallisella reittilennollaan Etelä-Afrikasta Australiaan ja neuvostoliittolainen moottorialus Primorye on lähdössä Etelämantereelta kotimatkalle.

Näiden kahden miehistöt – ihmiskunnan ainoat eloonjääneet – kohtaavat Etelämantereen hyisessä kylmyydessä, maapallon viimeisellä ydinsaasteettomalla alueella. Mutta onko uuden ihmiskunnan rakentaminen mahdollista vai erottaako vanha perinne ihmiset katkeraan loppun saakka?

muokattu 12.07.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Wayward Pines: Salaisuus (Wayward Pines, #2)Ansassa (Kevätuhrit, #2)Kuutamohulluus ja muita vanhoja suomalaisia pulp-novellejaIskuSusanin vaikutus
Paikalla 53 vierailijaa
Uusin jäsen: Luljeta Buxhovi
Jäseniä yhteensä: 9558