Avalonin usvat (Avalon, #1)
Keskiarvo 3.86
3.86 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (125)
Kirjahyllytilastot

Avalonin usvat

Marion Zimmer Bradley
Julkaistu: 1986 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: The Mists of Avalon
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiahistoriallinen fantasia
Avainsanat: arthuriana, locus-palkinto, tv-sarja
Osallistu keskusteluun (viestejä 7 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1983. Suomentanut Paula Herranen. Päällyksen kuva: Braldt Bralds.

1. laitos: WSOY, 1986. Sidottu, kansipaperi.
2. laitos: Suuri suomalainen kirjakerho, 1987. Kahtena niteenä. Sidottu, kansipaperi.

Locus-palkinto (paras fantasiaromaani) 1984, Mythopoeic-palkintoehdokas 1983.

Ruusun nimen veroinen mahtava kansainvälinen läpimurto, joka nosti Marion Zimmer Bradleyn saagojen suurten mestarien luokkaan.

Tarujen muinainen Britannia on ollut se lähde, josta amerikkalainen kertoja Marion Zimmer Bradley on taikonut esiin menestysromaaninsa ainekset. Kirja vie lukijan pitkälle ja vaiheikkaalle löytöretkelle varhaiseen keskiaikaan, kuningas Arthurin ja hänen ritariensa unenomaiseen maailmaan.

Mutta toisin kuin vanhoissa kronikoissa kerrotaan, sankareina ovat naiset. Eroottiset ja intohimoiset, kauniit ja petolliset, hurskaat ja rakastavat kuningattaret ja prinsessat, linnojen valtiattaret ja pyhien mysteerioiden papittaret, joiden käsissä, koko Britannian ja samalla oman onnen ja tuhon avaimet.

Sykähdyttävän tarinan langat kietoutuvat toisiinsa Pyhällä Avalonin saarella. Se on druidien Pyhän maljan, Pyhän miekan ja ikivanhojen riittien arvoituksellinen valtakunta. Maaginen usva erottaa sen kelttien maan todellisuudesta, johon uusi usko ja hurjat germaanit jo tekevät tuloaan.

"Suurenmoinen saavutus." – The New York Times

muokattu 19.04.2019

Muita kirjoja joista saatat pitää

Suojattomat (Noitamestari, #7)ValtakuntaHäpeän talo (Noitamestari, #11)Idun (Valhallan tarinoita, #2)Kardinaalin miekat (Kardinaalin miekat, #1)

Kirja-arvioita (1)

Jussi avatar
Kirjoittanut
3.0
Avalonin usvat ei tehnyt minuun suurta vaikutusta. Kirja oli ylipitkä, paikoin raskas ja makuuni liian saippuaoopperamainen. Näkökulmahenkilöistä vain yksi oli täysin toimiva, Morgaine. Hänen tarinaansa oli kiinnostava seurata, mutta pahimmillaan Bradleyn hahmot melkein tappoivat lukuinnon. Esimerkiksi Gwenhwyfar oli jotain kauheaa, naisesta ei pahemmin johdonmukaisuutta löytynyt. Avalonin usvien kiinnostavin anti oli kuningas Arthurin tarujen uudelleentulkinta, siinä kirjailija ... (lisää)
Paikalla 1 jäsen ja 52 vierailijaa
Vampire83
Uusin jäsen: Pieni ja sitkeä
Jäseniä yhteensä: 9868