Valon poika (Ramses, #1)
Keskiarvo 3.48
3.48 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (27)
Kirjahyllytilastot

Valon poika

Christian Jacq
Julkaistu: 1998 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: Le Fils de la lumière
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, historia

Alkuteos ilmestynyt 1995. Suomentanut Anna-Maija Viitanen. Säkeet Homeroksen Iliaasta suomentanut Otto Manninen. 1. painos sidottu, 2.–3. painokset nidottu.

Päällyksen kuvat: Nimatallah/Artephot (etukansi ja selkä), M. Kunnen © Mappamundi-Knokke-Belgique (etukansi alhaalla), A. Mekhitarian © Mappamundi-Knokke-Belgique (takakansi).

Muinaisen Egyptin historiassa yksi nimi on ylitse muiden: Ramses II, faarao, joka hallitsi yli kuusikymmentä vuotta. Ramses on vasta neljätoistavuotias nuorukainen, kun hänet tempaistaan mukaan hovin juonitteluihin. Hänen isänsä, faarao Seti I, on luonut Egyptistä maailman mahtavimman valtakunnan. Mutta kuka on hänen arvoisensa seuraaja? Hänen vanhempi poikansa, juonitteleva ja laskelmoiva Khenar, vai intohimoinen ja kuohuva Ramses?

Kaikessa hiljaisuudessa Seti vihkii nuoremman poikansa ylimaallisen tehtävän salaisuuksiin. Juonittelujen keskellä nuorukainen ei voi luottaa kuin muutamiin ystäviin: heprealaiseen opiskelutoveriinsa Moosekseen, jonka mieli on yhtä kuohuva kuin Ramsesin, sekä käärmeenlumooja Setauun ja kirjuri Ameniin.

muokattu 25.01.2009

Muita kirjoja joista saatat pitää

Sigismund Virtanen Troijan sodassaJääsielu (Jääsielu, #1)Tulisielu (Jääsielu, #2)RiimukivetSydänverelläni kirjoitettu (Matkantekijä, #8)
Paikalla 35 vierailijaa
Uusin jäsen: Heli Lepistö
Jäseniä yhteensä: 9571