Kadešin taistelu (Ramses, #3)
Keskiarvo 3.33
3.33 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (20)
Kirjahyllytilastot

Kadešin taistelu

Christian Jacq
Julkaistu: syyskuu 1998 (Gummerus)
Alkuperäinen nimi: La Bataille de Kadesh
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, historia

Alkuteos ilmestynyt 1996. Suomentanut Anna-Maija Viitanen. Säkeet Homeroksen Iliaasta suomentanut Otto Manninen. 1. painos sidottu, 2.–3. painokset nidottu. Historiallinen fantasia.

Päällyksen kuvat: Nimatallah/Artephot (etukansi ylhäällä), Bibliothèque des Arts Décoratifs, G. Dagli, Orti (etukansi alhaalla ja takakansi).

Egypti on vaarassa, eikä Ramsesilla ole muita vaihtoehtoja kuin käydä sotaan pelättyjä heettiläisiä vastaan. Ratkaiseva taistelu käydään Kadešin voittamattoman linnoituksen ympärillä, Syyrian pohjoisosassa.

Mutta kuinka Ramses pystyy valmistautumaan ratkaisevaan taisteluun, kun hänen kuninkaallinen puolisonsa Nefertarin terveys heikkenee heikkenemistään salaperäisen kirouksen seurauksena, ja heettiläisten vakoilijoiden verkosto jatkaa lonkeroidensa levittämistä hänen omalla maallaan?

Ramses lähtee etelään löytääkseen voimallisen jumalattaren kiven, ainoan lääkkeen joka voi pelastaa kuningattaren hengen. Ja hän lähtee pohjoiseen taistelemaan ja pelastamaan Egyptin mahtavan sivilisaation barbarian kourista. Mutta vastaavatko jumalat hänen avunpyyntöihinsä?

muokattu 25.01.2009

Muita kirjoja joista saatat pitää

Luiden kaiku (Matkantekijä, #7)Tulimieli (Kapinaenkelit, #1)Sydänverelläni kirjoitettu (Matkantekijä, #8)Tinasotamiehet (Taikuri ja taskuvaras -trilogia, #3)Riimukivet
Paikalla 58 vierailijaa
Uusin jäsen: Maria Tiktok
Jäseniä yhteensä: 9582