Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: antologia, tietokirjakirjallisuudentutkimus
Avainsanat: kotimainen

Toimittaneet Ulla Paunonen ja Jaakko Suominen. Kansi Patrik Söderlund. Taitto: Henri Terho. Piirroskuvitus: Inna-Maria ja Anna-Rosa Eerikäinen. Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen laitoksen julkaisuja II. Nidottu. Teos käsittelee muun muassa Stephen Kingin teoksia.

Digirakkaus kertoo Internetin treffipalvelujen käyttäjistä, populaarijulkisuuden toimintatavoista sekä digitaalisten tilojen, ihmisten ja koneiden kosketuspinnoista. Digirakkaus ulottuu tietokoneavusteisesta kumppanin etsinnästä rakastamisen tunteeseen ja kyberseksikokemuksiin.

Digirakkaus syntyy ihmisten ja uuden teknologian kohdatessa. Se on samanaikaisesti yleinen ja erityinen ilmiö nykykulttuurissa. Se koskettaa lähes jokaista joko omakohtaisen toiminnan tai mediajulkisuuden kautta.

Digirakkaus-teos kyseenalaistaa yksiulotteiset käsitykset ihmisen ja koneen kohtaamisen tunnesuhteista. Artikkelikokoelman kirjoittajat edustavat useita tieteenaloja kasvatustieteestä kulttuurihistoriaan, sosiologiasta mediatutkimukseen ja kulttuuriantropologiasta digitaaliseen kulttuuriin.

(muokattu 24.06.2016)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Yliluonnollinen kauhu kirjallisuudessa (Savukeitaan kauhuklassikot, #2)Tieteiskirjallisuuden käsikirjaLapsuuden sadut ja seikkailutUlkomaisia nuorten tieteis- ja fantasiakirjailijoitaHistorian aikakoneessa
Paikalla 128 vierailijaa
Uusin jäsen: Marko Kinnunen
Jäseniä yhteensä: 8766