Digirakkaus (Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen laitoksen julkaisu #2) - Ulla Paunonen, Jaakko Suominen

Toimittaneet Ulla Paunonen ja Jaakko Suominen. Kansi Patrik Söderlund. Taitto: Henri Terho. Piirroskuvitus: Inna-Maria ja Anna-Rosa Eerikäinen. Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen laitoksen julkaisuja II. Nidottu. Teos käsittelee muun muassa Stephen Kingin teoksia.

Digirakkaus kertoo Internetin treffipalvelujen käyttäjistä, populaarijulkisuuden toimintatavoista sekä digitaalisten tilojen, ihmisten ja koneiden kosketuspinnoista. Digirakkaus ulottuu tietokoneavusteisesta kumppanin etsinnästä rakastamisen tunteeseen ja kyberseksikokemuksiin.

Digirakkaus syntyy ihmisten ja uuden teknologian kohdatessa. Se on samanaikaisesti yleinen ja erityinen ilmiö nykykulttuurissa. Se koskettaa lähes jokaista joko omakohtaisen toiminnan tai mediajulkisuuden kautta.

Digirakkaus-teos kyseenalaistaa yksiulotteiset käsitykset ihmisen ja koneen kohtaamisen tunnesuhteista. Artikkelikokoelman kirjoittajat edustavat useita tieteenaloja kasvatustieteestä kulttuurihistoriaan, sosiologiasta mediatutkimukseen ja kulttuuriantropologiasta digitaaliseen kulttuuriin.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
KAMPANJA: Storytelissä pidennetty ilmainen kokeilujakso 30 päiväksi!

Julkaistu: 2004
Kustantaja: Turun yliopisto
Tyylit: antologia, tietokirjakirjallisuudentutkimus
Avainsanat: kotimainen
Muokattu: kesäkuu 24, 2016