Yksityiset tähtitaivaat

Olli Jalonen
scifi, mainstream
Yksityiset tähtitaivaat - Olli Jalonen5.66

Päällys: Maija Vallinoja.

1. painosi: Otava, 1999. Sidottu, kansipaperi.
2. painos: Seven, 2004. Nidottu.

Sukuromaani vuosisadan vaihteesta vuoteen 2012. Romaanitrilogian Johan ja Johan (1989), Isäksi ja tyttäreksi (1990) & Elämä ja elämä (1992) uudelleen järjestetty ja laajennettu laitos, noin 200 sivua uutta tekstiä.

Romaani Betelin suvusta viime vuosisadan vaihteesta vuoteen 2012. Voimakas, kaunis, ainutlaatuinen kuvaus ihmisestä ja maailmasta, unelmista ja pyrkimyksestä niiden toteuttamiseen, tarpeesta ymmärtää.

Isän nimi on Johan ja pojan nimi on Johan. Isän elämänkehykset ovat vallankumouksen jälkeisessä Neuvostoliitossa, pojan Suomessa. Pojanpoika, Jouko-Johan, tutkii alkuperäiskansoja Irakin ja Iranin rajaseudulla ja etsii elämänsä tarkoitusta oudolla pakomatkalla halki Euroopan. vuosia myöhemmin hänen tyttärensä Jutta matkustaa vanhan Samarian rajoille riitauskontojen yhteisleirille seuratakseen Venuksen kulkua auringon yli.

Yksityiset tähtitaivaat on kirjallisuutemme suuria romaaneja. Sen rakennusaineksia ovat Olli Jalosen aikaisemmin ilmestyneet romaanit Johan ja Johan, Isäksi ja tyttäreksi ja Elämä ja elämä.

”Olli Jalonen hioi romaanisarjastaan kruununjalokiven.” – Helsingin Sanomat

Arvosana kirjalle


Julkaistu: huhtikuu 1999
Kustantaja: Otava
Tyylit: scifi, mainstream
Avainsanat: kotimainen
Arvosanalla: 5.66/10
Arvosanoja: 3
Muokattu: marraskuu 01, 2015