Johan riitti! (Kiekkomaailma, #3)
Keskiarvo 3.88
3.88 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (197)
Kirjahyllytilastot

Johan riitti!

Terry Pratchett
Julkaistu: 2001 (Karisto)
Alkuperäinen nimi: Equal Rites
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: huumori, noidat
Osallistu keskusteluun (viestejä 110 kpl)

Alkuteos ilmestynyt 1987. Suomentanut Marja Sinkkonen. Kannen kuva: Josh Kirby.

1. painos: Karisto, 2001. Sidottu, kansipaperi.
2. painos: Karisto, 2005. Nidottu.

Kiekkomaailmassa kiistellään tasa-arvokysymyksistä!

Mahtava velho tekee kuolemaa kiekkomaailmassa. Perinteen mukaisesti hänen tarkoituksenaan on siirtää voimansa kahdeksannen pojan kahdeksannelle pojalle, joka on juuri syntymässä. Hiukan liian myöhään paljastuu muuan pikkuseikka: syntynyt pienokainen onkin tyttö! Paikallinen noita haluaa väen vängällä korjata vahingon muuttamalla tulokkaan aivan tavalliseksi noidaksi. Mutta tytön pitää tunkeutua Näkymättömän Yliopiston sisimpään pyhättöön – ja pyrkiä pelastamaan maailma hyvin tähdätyllä potkulla!

muokattu 17.02.2019

Muita kirjoja joista saatat pitää

Noitia maisemissa (Kiekkomaailma, #12)Noitasiskokset (Kiekkomaailma, #6)Herraskaista väkeä (Kiekkomaailma, #14)Carpe jugulum (Kiekkomaailma, #23)Noidan veli (Chrestomancin maailmat, #1)

Kirja-arvioita (2)

Emelie avatar
Kirjoittanut
4.5

Aika paljon oppii Kiekkomaailmasta ja siihen liittyvistä kirjoista, tarinoista ja hahmoista ihan pelkällä osmoosillakin, näemmä. Johan riitti! kirjan aloitus oli minulle tuttu, vaikken ollutkaan koskaan tätä lukenut aiemmin, olen vain niin monta kertaa kuullut siitä, että se tuntui tutulta. Ja olihan se hyvä aloitus, hykerryttävä ja niin pratchettmäinen kuin vain mahdollista. Tausta-aihe oli aika turhauttava: nainen pyrkii velhoksi, jota ei koskaan aiemmin ole tapahtunut ... (lisää)

Cath3rin3 avatar
Kirjoittanut
4.5
Taas todella hyvä kirja Terry Pratchettilta. Jotkut Terry Pratchettin aikuisten kirjoista ovat olleet minulle vaikeita ja hitaita lukea ja ymmärtää, mutta tämä meni parissa päivässä. Pidin Eskistä todella paljon ja Muori Säävirkustakin paljastui mukavasti uusia puolia. Pidin myös siitä, miten sekä velhot ja noidat oli saatu samaan kirjaan.
Paikalla 1 jäsen ja 53 vierailijaa
LordStenhammar
Uusin jäsen: Sanna Karppinen
Jäseniä yhteensä: 9656