Kauhua ja kirmailevia kummituksia
Keskiarvo 1.00
1.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (1)
Kirjahyllytilastot

Kauhua ja kirmailevia kummituksia

Niklas Bengtsson
Julkaistu: 2001 (BTJ Kirjastopalvelu)
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: tietokirjabibliografia + kirjallisuudentutkimus
Avainsanat: kotimainen

Alanimike: Kotimaisen kauhun varhaisia vaiheita ja 90-luvun kauhukirjallisuutta. Kansikuva: Mika Launis. Nidottu.

Sisällys: Niklas Bengtsson: Saatteeksi; Muutoksia kauhukirjallisuudessa ja kuolemankulttuurissa: Kauhukirjallisuuden luokittelusta ja ja merkityksestä; Ajan henki — kuoleman henki?; Muuttaako lastenkirjallisuus lopulta kuolemankulttuurimme?; Kauhua ja yliluonnollisia elementtejä: Kotimaisen kauhukirjallisuuden varhaisia vaiheita; Symbolismia ja kuoleman raadollisuutta; Kauhun vuosikymmen; Eroottisen kauhukirjallisuuden klassikko; Kansanperinteen voittokulkua; Kauhubibliografia: Kuvakirjat; lapsille; Nuorille; Aikuisille; Kustantajat; Tekijähakemisto; Teoshakemisto.

Kauhua ja kirmailevia kummituksia sisältää sekä luonnollista että yliluonnollista kauhua. Kauhukirjallisuutta ja kulttuuria koskevista artikkeleista ensimmäinen käsittelee sekä kauhukirjallisuuden että kuolemankulttuurin muutoksia ja murroksia. Muuttaako lastenkirjallisuus kuolemankulttuuriamme, on mielenkiintoinen näkökohta. Toisessa artikkelissaan Niklas Bengtsson kuvaa kotimaisen kauhukirjallisuuden varhaisia vaiheita vuoteen 1950.

Bibliografia ulottuu ajallisesti vuodesta 1990 vuoteen 2000. Teokset on ryhmitelty kuvakirjoihin sekä lapsille, nuorille että aikuisille tarkoitettuihin kirjoihin. – Kauhua kaikenikäisille!

muokattu 25.06.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kohti lukijan genrejä: Johdatusta semioottiseen lajiteoriaanEläköön Nalle Puh! Juhlakirja koko maailman parhaalle karhulleKingin maailma: Lajityyppitutkimus (Lapin yliopiston kielikeskuksen julkaisuja, #12)Kuoleman usvaa ja pimeyttäHistorian aikakoneessa
Paikalla 1 jäsen ja 49 vierailijaa
Lyyskis
Uusin jäsen: Aurinkotuuli
Jäseniä yhteensä: 9857