Alanimike: Kotimaisen kauhun varhaisia vaiheita ja 90-luvun kauhukirjallisuutta. Kansikuva: Mika Launis. Nidottu.
Sisällys: Niklas Bengtsson: Saatteeksi; Muutoksia kauhukirjallisuudessa ja kuolemankulttuurissa: Kauhukirjallisuuden luokittelusta ja ja merkityksestä; Ajan henki — kuoleman henki?; Muuttaako lastenkirjallisuus lopulta kuolemankulttuurimme?; Kauhua ja yliluonnollisia elementtejä: Kotimaisen kauhukirjallisuuden varhaisia vaiheita; Symbolismia ja kuoleman raadollisuutta; Kauhun vuosikymmen; Eroottisen kauhukirjallisuuden klassikko; Kansanperinteen voittokulkua; Kauhubibliografia: Kuvakirjat; lapsille; Nuorille; Aikuisille; Kustantajat; Tekijähakemisto; Teoshakemisto.
Kauhua ja kirmailevia kummituksia sisältää sekä luonnollista että yliluonnollista kauhua. Kauhukirjallisuutta ja kulttuuria koskevista artikkeleista ensimmäinen käsittelee sekä kauhukirjallisuuden että kuolemankulttuurin muutoksia ja murroksia. Muuttaako lastenkirjallisuus kuolemankulttuuriamme, on mielenkiintoinen näkökohta. Toisessa artikkelissaan Niklas Bengtsson kuvaa kotimaisen kauhukirjallisuuden varhaisia vaiheita vuoteen 1950.
Bibliografia ulottuu ajallisesti vuodesta 1990 vuoteen 2000. Teokset on ryhmitelty kuvakirjoihin sekä lapsille, nuorille että aikuisille tarkoitettuihin kirjoihin. – Kauhua kaikenikäisille!
Aloita uusi keskustelu tästä kirjasta | Näytä kaikki keskustelut |
Niklas Bengtsson on suomalainen tietokirjailija ja nuorisokirjallisuuden tutkija, joka on toiminut koti- ja ulkomaisissa kirja-alan luottamustehtävissä.
Linkkejä
Niklas Bengtsson. Wikipedia.