Höyhenketju
Keskiarvo 3.31
3.31 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (16)
Kirjahyllytilastot

Höyhenketju

Hannele Huovi
Julkaistu: 2002 (Tammi)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiasatufantasia, lapset
Avainsanat: kotimainen, topelius-palkinto

Kannen kuvat ja vinjettikuvitus: Kristiina Louhi. Kannen ja ulkoasun suunnittelu: Laura Lyytinen. Sidottu, kansipaperi.

Topelius-palkinto 2002.

Olipa kerran tyttö, joka rakasti lintuja enemmän kuin mitään muuta maailmassa. Kerran hän ihaili niityllä haukan lentoa, ja koska tytössä oli erikoista taikaa, hän sai uteliaan haukan liitämään aivan lähelle. Silloin tyttö ajattelemattomasti tarrasi kiinni haukan jalkaan. Pelästynyt haukka nokkaisi tytön silmiä ja tyttö menetti näkönsä.

Lintujen kuningas sai tietää onnettomuudesta ja järjesti asiasta kuulustelun ja oikeudenkäynnin. Tyttö selitti, että hän rakasti lintuja ja siksi tarttui kiinni haukkaan. Haukka selitti, että hän oli ollut utelias, mutta pelästyi kun tyttö tarrasi häneen ja siksi nokkaisi tyttöä. Lintujen kuningas langetti tuomion: lintu ja tyttö sidottaisiin yhteen höyhenketjulla, heidän pitäisi vaeltaa yhdessä, toisiinsa sidottuina, kunnes he löytäisivät vapauttavan taian.

Hannele Huovin uusi saturomaani on kiehtova lisä hänen runsaaseen tuotantoonsa, jonka tunnusomaisia piirteitä ovat humaani rakkaus elämää ja sen pienimpiäkin yksityiskohtia kohtaan, vaistonvarainen taito kuunnella ja nähdä luontoa.

Hannele Huovi oli ehdolla Kansainvälisen nuortenkirjaneuvoston IBBY:n myöntämän, arvostetun Hans Christian Andersen -palkinnon 2002 saajaksi.

muokattu 05.05.2019

Muita kirjoja joista saatat pitää

ÄänihäkkiNeiti Kymenen ihmeellinen taloKirous (Tähtisilmät, #2)Prinssi Ahava ja valtaistuimen salaisuus (Patarania, #2)Vedeera vaarallisilla vesillä (Vedeera, #2)
Paikalla 1 jäsen ja 56 vierailijaa
Fievre
Uusin jäsen: S P
Jäseniä yhteensä: 9856