Sithin kosto - Matthew Stover7.54

Alkuteos ilmestynyt 2005. Perustuu George Lucasin aiheeseen ja käsikirjoitukseen. Suomentanut Ilkka Äärelä. Päällyksen kuvitus: David Stevenson. Sidottu.

Sithit ovat jedien arkkivihollisia, Voiman pimeän puolen mestareita, jotka jedit jo kertaalleen miltei tuhosivat. He ovat salassa jatkaneet toimintaansa yli tuhannen vuoden ajan ja vain odottaneet hetkeä, jolloin jedit ovat haavoittuvimmillaan. Kun kosto käynnistyy, vaakalaudalla on koko galaksin kohtalo.

Tarinan alkaessa jedimestari Obi-Wan Kenobi ja hänen oppilaansa Anakin Skywalker ovat vaikean haasteen edessä. Kreivi Dooku on ottanut ylikansleri Palpatinen vangikseen. Anakin on jälleen kasvanut jedinä, mutta ei ole menettänyt hiukkaakaan rohkeudestaan ja rämäpäisyydestään. Taistelu ylikanslerin vapaudesta kääntää uuden lehden hänen elämässään, ja Voiman pimeän puolen viekkain kätyri käyttää tilaisuutta hyväkseen.

Star Wars Episodi III: Sithin kosto perustuu George Lucasin tarinaan ja Episodi III -elokuvan käsikirjoitukseen. Samalla se antaa vastaukset kysymyksiin, jotka ovat askarruttaneet tähtisaagan ihailijoita. Mikä erotti Luke Skywalkerin hänen sisarestaan Leiasta? Miksi Yoda pakeni Dagobah-planeetalle? Ja kuinka Anakin Skywalker lankesi Voiman pimeälle puolelle?

Maailman tunnetuin elokuvasarja saa nyt arvoisensa uljaan päätöksen. Olkoon voima kanssanne.

Arvosana kirjalle


Julkaistu: toukokuu 30, 2005
Kustantaja: WSOY
Tyylit: scifiavaruusooppera
Avainsanat: elokuva, star wars
Alkuperäinen nimi: Revenge of the Sith
Arvosanalla: 7.54/10
Arvosanoja: 28
Muokattu: tammikuu 08, 2015

Star Wars: Episodi 3 -kirjasarja

Kuuluu yläsarjaan Star Wars

Sithin kosto7.54

Kirja-arvioita

7/10 |
marraskuu 20, 2009
Sithin kosto on romaaniversio samannimisestä elokuvasta. Voisi luulla, että teos toimii korkeintaan keskinkertaisena viihteenä Terry Brooksin Pimeän uhan tai R.A. Salvatoren Kloonien hyökkäyksen tapaan. Kirjailijan tehtävä on vain sovittaa ...
8/10 |
helmikuu 06, 2017
Sisältää juonipaljastuksia