Sithin kosto
Keskiarvo 3.77
3.77 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (28)
Kirjahyllytilastot

Sithin kosto

Matthew Woodring Stover
Julkaistu: toukokuu 30, 2005 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Revenge of the Sith
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifiavaruusooppera
Avainsanat: elokuva, star wars

Alkuteos ilmestynyt 2005. Perustuu George Lucasin aiheeseen ja käsikirjoitukseen. Suomentanut Ilkka Äärelä. Päällyksen kuvitus: David Stevenson. Sidottu.

Sithit ovat jedien arkkivihollisia, Voiman pimeän puolen mestareita, jotka jedit jo kertaalleen miltei tuhosivat. He ovat salassa jatkaneet toimintaansa yli tuhannen vuoden ajan ja vain odottaneet hetkeä, jolloin jedit ovat haavoittuvimmillaan. Kun kosto käynnistyy, vaakalaudalla on koko galaksin kohtalo.

Tarinan alkaessa jedimestari Obi-Wan Kenobi ja hänen oppilaansa Anakin Skywalker ovat vaikean haasteen edessä. Kreivi Dooku on ottanut ylikansleri Palpatinen vangikseen. Anakin on jälleen kasvanut jedinä, mutta ei ole menettänyt hiukkaakaan rohkeudestaan ja rämäpäisyydestään. Taistelu ylikanslerin vapaudesta kääntää uuden lehden hänen elämässään, ja Voiman pimeän puolen viekkain kätyri käyttää tilaisuutta hyväkseen.

Star Wars Episodi III: Sithin kosto perustuu George Lucasin tarinaan ja Episodi III -elokuvan käsikirjoitukseen. Samalla se antaa vastaukset kysymyksiin, jotka ovat askarruttaneet tähtisaagan ihailijoita. Mikä erotti Luke Skywalkerin hänen sisarestaan Leiasta? Miksi Yoda pakeni Dagobah-planeetalle? Ja kuinka Anakin Skywalker lankesi Voiman pimeälle puolelle?

Maailman tunnetuin elokuvasarja saa nyt arvoisensa uljaan päätöksen. Olkoon voima kanssanne.

muokattu 08.01.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Hyperion (Hyperion, #1)Ilmestysten avaruus (Ilmestysten avaruus, #1)Linnunradan ääret (Ajattelun Vyöhykkeet, #1)Aurinkojen huoneKvanttivaras (Kvanttivaras-trilogia, #1)

Kirja-arvioita (2)

Jussi avatar
Kirjoittanut
3.5
Sithin kosto on romaaniversio samannimisestä elokuvasta. Voisi luulla, että teos toimii korkeintaan keskinkertaisena viihteenä Terry Brooksin Pimeän uhan tai R.A. Salvatoren Kloonien hyökkäyksen tapaan. Kirjailijan tehtävä on vain sovittaa elokuvakäsikirjoitus romaanimuotoon, juonta ei saa itse keksiä. Matthew Stover on onnistunut työssään hämmästyttävän hyvin. Jotain kirjan tasosta kertoo sen ykköstila parhaan Star Wars -romaanin äänestyksessä ... (lisää)
Truuners95 avatar
Kirjoittanut
4.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Paikalla 2 jäsentä ja 55 vierailijaa
Darkki, Jussi
Uusin jäsen: oskar
Jäseniä yhteensä: 9872