Unen talo

@ Jonathan Coe
Unen talo - Jonathan Coe 8.00   1

Unen talo: Romaani. Alkuteos ilmestynyt 1997. Suomentanut Arto Virtanen. Päällys: Janne Uotila. Sidottu, kansipaperi.

Writers’ Guild Best Fiction Award, Prix Médicis Etranger 1998.

”Valtavan kokoisena, harmaana ja kunnioitusta herättävänä seisoi Ashdown niemenkärjessään, missä se oli seissyt jo yli sata vuotta, parinkymmenen metrin päässä kallionjyrkänteestä.” 80-luvun puolivälissä se oli opiskelija-asuntolana. Toiveikkaat nuoret ihmiset – Sarah, Gregory, Veronica, Robert, Terry – tapasivat siellä, etsivät itseään ja toista, solmivat suhteita ja purkivat niitä.

Kaksitoista vuotta myöhemmin on asetelma muuttunut. Ashdown on nyt klinikka jossa hoidetaan erilaisista unihäiriöistä kärsiviä. Syystä tai toisesta moni sen entisistä asukkaista päätyy sinne uudelleen, kuka lääkärinä, kuka potilaana, ja kesken jääneet asiat saavat ratkaisunsa. Mutta ratkaisuja eivät luo vain henkilöt ja heidän tunteensa ja ajatuksensa vaan myös unet ja unihäiriöt, nähdyt ja näkemättömät elokuvat, unohdetut ja löytyvät viestit ja auttamattomat väärinkäsitykset sekä sanansaattajina toimivat pienet tytöt.

Tässä romaanissa vaihtuvat sukupuolet, ennen kuin se ainoa oikea löytyy. Mitä todella tapahtuu unen, mitä valveen puolella, siitä lukijan on itse otettava selvää.Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu 1998 (Tammi)
Alkuperäinen nimi 'The House of Sleep'
Tietoja muokattu elokuu 21, 2021

Kirja-arviot & arvosanat

Pisania
Pisania
Arvosanat 1021
Kirja-arviot 0
Viestit 1532
lokakuu 11, 2017
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle