Veli Tuuli (Ensimmäiset ihmiset, #3)
Keskiarvo 3.35
3.35 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (37)
Kirjahyllytilastot

Veli Tuuli

Sue Harrison
Julkaistu: 1998 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Brother Wind
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: paleofiktio

Alkuteos ilmestynyt 1994. Suomentanut Kaijamari Sivill. Sidottu, kansipaperi.

Sue Harrisonin menestystrilogian huipennus, itsenäinen jatko-osa kirjoihin Äiti maa, isä taivas (1995) ja Sisar kuu (1996). Romaanisarja kertoo amerikkalaisten alkuperäisheimojen ihmisistä ja elämästä esihistoriallisella jääkaudella 9000 vuotta sitten.

Trilogian viimeisessä osassa Veli tuuli kaksi naista, Kiin ja Kukutux, joutuvat taistelemaan vihamielisiä ihmisiä vastaan ankaran luonnon armoilla Aleuttien saarilla.

Kiinin mies saa surmansa veitsitappelussa, ja Kiin joutuu palaamaan miehensä tappajan kanssa takaisin mursuväen kylään, mistä hän oli lähtenyt vasta kuukausia aikaisemmin. Samalla hänen on jätettävä toinen kaksospojistaan ja rakkaansa Samiq ensimmäisten ihmisten luokse.

Valaanpyytäjien kylässä Kukutuxin mies kuolee pyyntiretkellä. Kuolema korjaa satoa yhä uudelleen, ja syntipukiksi keksitään Samiq ja tämän langettama kirous. Yksin jäänyttä naista kuten Kukutuxia odottaa nälkäkuolema ja heimon vihamielisyys.

Tarinan henkilöiden ja heimojen kohtalot kietoutuvat jännittäväksi tapahtumasarjaksi. Kiin ja Kukutux käyvät kamppailua omasta ja rakkaitensa puolesta. Säälimättömän luonnon lisäksi vastassa on myös miehiä jotka havittelevat itselleen henkien mahtia ja voimia mihin hintaan tahansa.

muokattu 02.05.2010

Muita kirjoja joista saatat pitää

Luolakarhun klaani (Maan lapset, #1)Tasangon vaeltajat (Maan lapset, #4)Luolien suojatit (Maan lapset, #5)Hevosten laakso (Maan lapset, #2)Äiti maa, isä taivas (Ensimmäiset ihmiset, #1)

Kirja-arvioita (1)

w-a-r-i avatar
Kirjoittanut
5.0
[ Juonipaljastuksia- avaa tästä ]
Paikalla 42 vierailijaa
Uusin jäsen: Spaced_out
Jäseniä yhteensä: 9319